Prandelli zou geen moment twijfelen aan 'fantastische Totti'

Als het wereldkampioenschap nu gehouden zou worden, zou routinier Francesco Totti absoluut deel uitmaken van de Italiaanse selectie. Dat heeft bondscoach Cesare Prandelli gezegd.

Prandelli zou geen moment twijfelen aan 'fantastische Totti'

En dat is opvallend, aangezien de WK-finale van 2006 de laatste keer was dat Totti voor de Squadra Azzurra in actie kwam. 'We gaan Totti een maand voor het WK onder de loep nemen. Maar zoals hij nu speelt, is hij absoluut een speler om in de gaten te houden. Hij speelt fantastisch', aldus Prandelli.

Toch is er nog geen contact geweest tussen de trainer en de 37-jarige vedette van AS Roma, zo zegt Prandelli. 'Dat hoeft ook niet, acht maanden voor het toernooi. Maar we gaan alleen naar het WK met 22 fitte spelers. De fysieke gesteldheid van de spelers is doorslaggevend.'

Totti steekt dit seizoen in blakende vorm bij het AS Roma van onder anderen Kevin Strootman. Het kind van de club speelde in alle zeven competitiewedstrijden voor de koploper, die allemaal werden gewonnen. Hij scoorde daarin drie keer en was bij zes Romeinse treffers de aangever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen