Prandelli: 'WK 2014 wordt het toernooi van Balotelli'

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli legt voor het WK van 2014 alvast flink wat druk op zijn spits Mario Balotelli. 'Nu moet hij buitengewone dingen laten zien.'

Prandelli: 'WK 2014 wordt het toernooi van Balotelli'

'Het WK in 2014 moet het toernooi van Balotelli worden', aldus Prandelli in de Italiaanse media. 'Het zal ook het toernooi van Lionel Messi en Luis Suarez worden. Zij behoren tot de beste drie spelers.' Het is voor Prandelli te hopen dat Suarez niet al te veel schittert, aangezien Uruguay een van de tegenstanders van Italië is in de poulefase.

Het moge duidelijk zijn dat de 23-jarige Balotteli voor Prandelli eerste keus is voorin. Maar wie de aanvalspartner van de AC Milan-spits zal worden in Brazilië, daar is de bondscoach nog niet uit. Aanvankelijk leek Stephan El Shaarawy de beste papieren te hebben. Maar de vleugelspeler van Milan is voorlopig uitgeschakeld door een blessure. 'El Shaarawy moet nu in alle kalmte herstellen', aldus Prandelli.

Andere opties in een twee-spitsensysteem met Balotelli zijn Mattia Destro (22) van AS Roma en Fiorentina-aanvaller Giuseppe Rossi (26). Beide aanvallers keerden onlangs terug van langdurig blessureleed. Prandelli is gecharmeerd van het tweetal. 'Ik ben altijd al fan van Destro geweest en Rossi is gemotiveerder dan ooit.' Laatstgenoemde is momenteel de topscorer in Italië met veertien treffers. Destro mocht dit seizoen bij Roma drie keer meespelen na zijn herstel en was verantwoordelijk voor evenzoveel doelpunten.

Eerder deze maand liet Balotelli in de Engelse pers zelf al weten dat het komende WK zijn toernooi dient te worden. 'In Brazilië moet ik laten zien dat ik de beste spits ter wereld ben', zei hij destijds.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen