Prandelli straft De Rossi en verrast 'Argentijn' Paletta

Reacties

Daniele De Rossi is door bondscoach Cesare Prandelli niet opgeroepen voor het oefenduel van Italië met Spanje van woensdagavond. De middenvelder van AS Roma wordt gestraft vanwege zijn gedrag in het duel met Internazionale (0-0) van zaterdag.

Prandelli straft De Rossi en verrast 'Argentijn' Paletta

De Rossi maakte tijdens de wedstrijd een slaande beweging naar Mauro Icardi. Het incident ontging de scheidsrechter, maar op tv-beelden was het wangedrag van De Rossi duidelijk te zien. Prandelli besloot de middenvelder daarom niet te inviteren voor het bezoek aan Spanje. Ook jongeling Domenico Berardi van Sassuolo zag zijn plek in de Italiaanse selectie in rook opgaan. Hij kreeg zondag rood tijdens het duel met Parma (1-0 nederlaag) en wordt net als De Rossi een overtreding van de gedragsregels voor internationals verweten.

Prandelli riep drie debutanten op voor de wedstrijd tegen Spanje, waaronder de in Argentinië geboren Parma-verdediger Gabriel Paletta. Doordat de mandekker Italiaanse voorouders heeft mag hij voor de Azzurri uitkomen. Ook doelman Mattia Perin (Genoa) en spits Ciro Immobile (Torino) behoren voor het eerst tot de Italiaanse selectie.

De volledige selectie van Italië

Doel: Gianluigi Buffon (Juventus), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain).

Verdediging: Ignazio Abate (AC Milan), Davide Astori (Cagliari), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Zenit Sint-Petersburg), Mattia De Sciglio (AC Milan), Christian Maggio (Napoli), Gabriel Paletta (Parma) .

Middenveld: Antonio Candreva (Lazio), Emanuele Giaccherini (Sunderland), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (AC Milan), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Marco Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Marco Verratti (Paris Saint-Germain).

Aanval: Alessio Cerci (Torino), Mattia Destro (Roma), Alberto Gilardino (Genoa), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Pablo Osvaldo (Juventus).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.