Juve heeft derde titel op rij voor grijpen na misstap Roma

AS Roma moet de strijd om de landstitel in Italië zo goed als verloren beschouwen na een gelijkspel tegen Internazionale. De Romeinen hebben na de 0-0 acht punten minder dan koploper Juventus.

Voor AS Roma volstond thuis tegen Inter alleen een zege om in het spoor te blijven van Juventus, dat zondag op bezoek gaat bij het AC Milan van Clarence Seedorf. De onderlinge wedstrijd in Milaan tussen Inter en Roma bood in dat licht vertrouwen aan de Giallorossi, want dat duel werd met 3-0 gewonnen door Kevin Strootman en consorten.

Het ging Roma deze keer een stuk minder gemakkelijk af. Inter stelde zich namelijk defensief op en liet de Romeinen het spel maken. Het resulteerde in een matte en kansarme eerste helft. Na rust besloot Roma wat meer risico's te nemen en dat leidde tot een paar kansen, met name voor Gervinho. Het vizier van de Ivoriaan stond echter niet op scherp. Datzelfde gold voor invaller Miralem Pjanic, die slordig over schoot.

Het gelijkspel van Roma tegen Inter wordt in Turijn met gejuich ontvangen. Juventus heeft na 25 duels 66 punten, terwijl Roma er 58 bezit. De landstitel lijkt dit seizoen dan ook een brug te ver voor het team van Strootman.