AS Roma blijft met zege op Bologna in spoor Juventus

AS Roma blijft door een zakelijke 1-0 overwinning op bezoek bij Bologna in het spoor van koploper Juventus. De Romeinen wonnen dankzij een treffer van Radja Nainggolan in de eerste helft.

Trainer Rudi Garcia had voor het bezoek aan laagvlieger Bologna wat gehusseld in zijn basiselftal. De meest opvallende afwezige was Kevin Strootman. De middenvelder kreeg rust. De Romeinen nemen het in de komende weken namelijk op tegen Internazionale en Napoli. De Nederlander werd aan de aftrap vervangen door genoemde Belg Radja Nainggolan.

Ook zonder Strootman en een handjevol geblesseerde spelers (onder wie Francesco Totti), maar wel met Gervinho (foto) had Roma het niet moeilijk tegen Bologna. Vooral Mattia Destro was een paar keer dicht bij de openingstreffer. De Italiaanse spits schoot op de paal en zag zijn inzet weer het veld terug in stuiteren. Nainggolan zorgde uiteindelijk nog voor rust voor de verdiende voorsprong. Hij rondde af op aangeven van Miralem Pjanic. Het was voor de Belg de eerste goal sinds zijn komst.

Na rust kon Bologna, dat sterkhouder Alessandro Diamanti deze maand kwijtraakte aan het Chinese Guangzhou Evergrande, ook geen vuist maken. Strootman mocht het laatste half uur meedoen bij de Romeinen. Die dertig minuten hadden ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, want veel hoogtepunten kende de wedstrijd niet meer.

AS Roma komt nu op zes punten van koploper Juventus, dat zondag stadsgenoot Torino treft. De Romeinen moeten echter nog het afgelaste duel met Parma inhalen.