Prandelli gaat voor lange termijn bij trainerskerkhof Valencia

Reacties

Cesare Prandelli is vol goede moed begonnen aan zijn klus als hoofdtrainer van Valencia. De Italiaanse trainer sprak bij zijn eerste persconferentie uit dat hij de kwakkelende ploeg weer terug naar de Champions League wil brengen.

Prandelli gaat voor lange termijn bij trainerskerkhof Valencia

Prandelli is de achtste trainer van Los Che sinds het vertrek van Unai Emery in 2012, maar de 59-jarige Italiaan is niet van plan om de volgende kortstondige passant te worden bij Valencia. 'Ik wil het team echt verbeteren en dat is een langetermijnproces', vertelde hij bij zijn presentatie. 'Mijn eerste doel is om de balans terug te vinden die op dit moment ontbreekt in het team'.

Die balans is momenteel inderdaad ver te zoeken bij Valencia, dat met zes punten uit de eerste zeven duels op een beschamende achttiende plaats in La Liga staat. De zesvoudig Spaans kampioen blijft daarmee de slechte lijn van vorig seizoen, waarin een twaalfde positie het eindresultaat was, doortrekken. 'We kunnen niet in een fantasiewereld leven waarin we geweldig zijn, we moeten er het beste van maken met de spelers die we hebben.'

Prandelli, eerder onder meer werkzaam als trainer bij AS Roma, Fiorentina, het nationale elftal van Italië en Galatasaray, zat sinds zijn ontslag in Turkije in november 2014 zonder baan. 'Ik heb gekozen voor Valencia omdat het een zeer interessant project is en op basis van de mentaliteit van de club moest ik wel "ja" zeggen.'

'We hebben een langetermijndoel om terug te keren in de Champions Leauge', vertelt Prandelli over het toernooi waarin Valencia in 2000 en 2001 twee maal op rij de finale haalde, maar nooit won. 'Ik wil de waarden en de grote successen van de club overdragen op de spelers', aldus de kersverse Valencia-trainer, die Italië op het EK 2012 tot de finale bracht.

'Het is voor mij een grote eer om aan de slag te gaan bij deze geweldige, historische en belangrijke club', besloot de opvolger van interim-trainer Voro González. Prandelli staat op 16 oktober op bezoek bij Sporting Gijón voor het eerst langs de lijn bij Valencia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.