Powel moet De Graafschap doelpunten teruggeven

Reacties

De Graafschap kende een uiterst roerige transferperiode. Gedwongen door de financiële malaise was de club genoodzaakt om de twee smaakmakers, clubtopscorer Piotr Parzyszek (Charlton Athletic) en spelverdeler Anco Jansen (Roda JC), van de hand te doen. Om de leegte op te vullen is het vizier nu gericht op Berry Powel.

Powel moet De Graafschap doelpunten teruggeven

Powel, die onlangs op amateurbasis speelgerechtigd werd voor Heracles Almelo, is bij een transfer niet gebonden aan een datum. Zodoende heeft De Graafschap de 33-jarige spits benaderd om terug te keren naar De Vijverberg. Tussen 2006 en 2008 en in het seizoen 2009/10 speelde Powel in de Achterhoek en stond hij garant voor doelpunten.

Met het vertrek van Parzyszek en Jansen haalde De Graafschap ongeveer één miljoen euro op. Een bittere noodzaak aangezien de club met grote financiële problemen kampt. De Doetinchemmers verleggen de zorgen nu naar de sportieve kant, aangezien beide spelers dit seizoen samen garant stonden voor 22 van de 45 doelpunten.

De eerste contacten met Powel zijn gelegd, die er nooit een geheim van heeft gemaakt graag voor De Graafschap te willen uitkomen. Afgelopen zomer was een terugkeer nabij, maar hield de clubleiding de boot af. Deze keer lijkt de komst van Powel voor de Achterhoekers noodzakelijk om niet nog verder af te glijden. De Graafschap staat op de teleurstellende zesde plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.