Pot verkiest bij start EK in Israël Van Ginkel boven Clasie

Jong Oranje begint in het EK Onder-21 tegen de Duitse beloftes met Marco van Ginkel in de basis. Bondscoach Cor Pot geeft de Vitesse-middenvelder de voorkeur boven Jordy Clasie.

Pot verkiest bij start EK in Israël Van Ginkel boven Clasie

Pot had zijn basisploeg zo goed als rond. Alleen de vraag was hoe hij zijn middenlinie zou invullen, waarbij het ging om Clasie of Van Ginkel. Met de keuze voor de laatste kiest de bondscoach voor dynamiek en fysieke kracht.

Waar de 1,69 meter kleine Clasie het spel van achteruit probeert te controleren, moet Van Ginkel het hebben van zijn loopvermogen en diepgang. Bovendien brengt de 1,86 meter lange middenvelder van Vitesse lengte in de ploeg van Pot.

De overige tien basisklanten vormen dan ook geen verrassing. Jeroen Zoet verdedigt het doel, terwijl de Ajacieden Ricardo van Rhijn en Daley Blind de backposities zullen bekleden. Het hart van de defensie zal worden gevormd door het Feyenoord-duo Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij. Voorin start Luuk de Jong zoals verwacht als diepe spits. Ola John en Georginio Wijnaldum ondersteunen hem vanaf de flanken. Aanvoerder Kevin Strootman en dirigent Adam Maher zijn de andere middenvelders.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen