Positieve De Boer: 'We hebben alles nog in eigen hand'

Trainer Frank de Boer gaf na het duel met ADO Den Haag zijn ploeg complimenten voor de geleverde arbeid. Ajax verspeelde in eigen huis twee dure punten in de strijd om het kampioenschap: 1-1.

Positieve De Boer: 'We hebben alles nog in eigen hand'

'Je krijgt direct twee honderd procent kansen', aldus De Boer tegenover Eredivisie Live. 'Vooraf hadden we er op gehamerd om de eerste kansen direct af te maken. Dan ga je namelijk een makkelijke wedstrijd tegemoet.'

'Na de teleurstelling van afgelopen donderdag (uitschakeling Europa League, red.) en als je kijkt naar de uitslagen van de andere wedstrijden, had de wereld er anders uitgezien als we drie punten hadden gepakt', vervolgde de coach, die wel tevreden was met de instelling van zijn spelers.

'Mijn team verdient een compliment voor de arbeid die het heeft geleverd, maar nogmaals, je verliest wel twee dure punten', ging De Boer verder. 'We creëerden 25 mogelijkheden, waarvan tien honderd procent kansen. Wat kan een trainer nog meer verlangen? Ja, dat de spelers de bal over die lijn schieten natuurlijk.'

'Dat kunnen wij ons zeer kwalijk nemen. Dit zijn dure lessen. We konden een goede slag slaan in de competitie, maar nu hebben we niet meer dan een puntje gepakt. We moeten wel realistisch zijn, want we hebben alles nog in eigen hand', besloot de Boer zijn analyse.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen