Portugal staat (een beetje) op omvallen in coëfficiëntenstrijd met Nederland

Reacties

Op coëfficiëntengebied gaat het niet goed met Portugal en dat is uiteraard zeer goed nieuws voor Nederland. Het huidige gat tussen de twee landen bleef nagenoeg gelijk, maar de alarmbellen rinkelen bij de huidige nummer zes op de coëfficiëntenlijst.

Portugal staat (een beetje) op omvallen in coëfficiëntenstrijd met Nederland
© Pro Shots

In tegenstelling tot het volle deelnemersveld van Nederland heeft Portugal nog maar vier overgebleven deelnemers, en de kans is bijzonder reëel dat er na de volgende barrages maar één club overblijft voor de Portugezen.

Sporting Portugal had de pech dat het in de knock-outfase van de Champions League werd gekoppeld aan Manchester City, na een 5-0 nederlaag is de returnwedstrijd slechts een formaliteit. Op een niveau lager deed Braga slechte zaken door in de tussenronde van de Europa League te verliezen van Champions League-stuntdebutant FC Sheriff. Volgende week wordt de returnwedstrijd afgewerkt en kan het doek ook voor Braga vallen.

De wedstrijden van Portugese clubs


Di 15 feb. 2022

Do 17 feb. 2022

Wo 23 feb. 2022

De situatie van Benfica is bekend: de huidige nummer drie van de Primeira Liga is gekoppeld aan Ajax in de achtste finale van de Champions League, die twee teams komen volgende week pas in actie. Voor Portugal is FC Porto het lichtpuntje in duistere dagen. Door Lazio te verslaan in de tussenronde van de Europa League eindigt Portugal net als Nederland op één zege in de eerste Europese periode sinds de winterstop. Het grote verschil tussen Portugal en Nederland op dit moment is echter dat twee van de vier Portugese clubs er niet goed voorstaan. PSV (1-0 winst) en Vitesse (2-1 verlies) maakten geen verpletterende indruk in Europa, maar de vooruitzichten op het overleven van de tussenronde zijn positief.

De wedstrijden van Nederlandse clubs

AZ en Feyenoord komen pas in de volgende ronde aan bod


Do 17 feb. 2022

Wo 23 feb. 2022

Cyclus 2017-2022 Teams actief
6. Portugal 50.382 4/ 6
7. Nederland 44.900 5/ 5
Cyclus 2018-2023
6. Nederland 42.000
7. Portugal 40.716
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.