Portugal slaat tegen Kroatië laat in de verlenging toe

Reacties

Portugal heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op het EK. Ver in de verlenging zorgde Ricardo Quaresma voor de enige treffer in het verder weinig verheffende duel.

Portugal slaat tegen Kroatië laat in de verlenging toe

In de eerste helft zorgde de Portugees José Fonte voor de meeste opschudding, door smerig op het scheenbaan van Ivan Rakitic te trappen terwijl zijn tegenstander weerloos op de grond lag. Een incident dat scheidsrechter Carlos Velasco ontging, waardoor de verdediger ermee wegkwam. Kansen waren er amper. Ivan Perisic schoof de bal in het zijnet en Pepe kopte de beste mogelijkheid voor Portugal over.

Na rust had Kroatië een sterke fase. Eerst kwam Marcelo Brozovic net wat tekort om een voorzet van Ivan Strinic binnen te koppen, waarna hij bij de daaropvolgende corner alle ruimte kreeg om vrij uit te halen en de grootste kans van de wedstrijd hard over schoot. Domagoj Vida kopte nog uit een vrije trap voorlangs in het duel waarin zowel Cristiano Ronaldo als de van een liesblessure herstelde Luka Modric zijn stempel niet kon drukken.

Ivan Perisic had de Kroatische vlag in zijn haar laten aanbrengen, exact 25 jaar nadat het land zich onafhankelijk had verklaard.
Ivan Perisic had de Kroatische vlag in zijn haar laten aanbrengen, exact 25 jaar nadat het land zich onafhankelijk had verklaard.

Beide landen deden het uiterst voorzichtig aan, met zelfs geen enkel schot tussen de palen in de reguliere speeltijd, en dat was in de verlenging niet anders. De angst om te verliezen was groter dan de wil om te winnen, misschien wel omdat er voor de winnaar van deze strijd met een relatief makkelijk schema richting de finale een unieke kans in het verschiet lag. De meeste opwinding ontstond nog toen Vida een corner over het doel kopte.

Pas in de laatste vijf minuten van de verlenging brandde het duel los. Eerst kwam Nikola Kalinic tekort om een voorzet van Perisic binnen te duwen en kopte diezelfde Perisic tegen de paal. In de tegenstoot kopte Quaresma een rebound binnen, nadat Ronaldo op Danijel Subasic was gestuit. Bij een offensief van de Kroaten schoot Vida nog rakelings naast, waardoor Portugal zich mag opmaken voor de kwartfinale tegen Polen op 30 juni in Marseille.

Lees op VI.nl de analyse van dit duel en meer over de Man van de Wedstrijd, met daarbij de cijfers voor de spelers.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.