Portugal nipt langs Mexico, Grieken kunnen weer scoren

In de voorbereiding op het WK werkten diverse deelnemers vannacht hun laatste oefenduel af. Portugal won op het nippertje van Mexico, terwijl Japan het erg moeilijk had met Zambia. Colombia tankte vertrouwen tegen Jordanië en Griekenland won met een kleine marge van Bolivia.

Mexico - Portugal 0-1
Portugal moest het tegen Mexico nog altijd zonder zijn geblesseerde superster Cristiano Ronaldo stellen. De balkunstenaar werd in de opstelling vervangen door Vieirinha, die dus goede papieren lijkt te hebben voor een basisplaats mocht Ronaldo niet op tijd fit raken voor het duel met Duitsland van maandag 16 juni.

Portugal, waar ook Pepe nog ontbrak, besliste de wedstrijd diep in de extra tijd. Bruno Alves (foto boven) maakte toen het enige doelpunt van de wedstrijd. Het eerste WK-duel van Mexico staat voor vrijdag op de kalender. Kameroen is dan de tegenstander van het Midden-Amerikaanse land.

Colombia - Jordanië 3-0
Na een reeks van drie remises op rij (inclusief een 0-0 tegen Nederland) boekte Colombia weer eens een overwinning. Jordanië, dat in de WK-playoff tegen Uruguay strandde, bleek een maatje te klein.

James Rodriguez opende de score vlak voor rust vanaf de penaltystip. Ook de 2-0 kwam uit een strafschop, die werd benut door Juan Cuadrado. Fredy Guarín bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 3-0. Volgende week zaterdag speelt Colombia zijn eerste groepsduel tegen Griekenland.

Griekenland - Bolivia 2-1
De Grieken weten weer wat scoren is. Na drie wedstrijden op rij zonder gemaakt doelpunt (0-2 tegen Zuid-Korea, 0-0 tegen Portugal en Nigeria) werd Bolivia met een kleine marge verslagen. Panagiotis Kone en Kostas Katsouranis troffen doel. Rudy Cardozo deed in de tweede helft wat terug namens Bolivia, dat al bijna anderhalf jaar zonder een interlandzege is.

Japan - Zambia 4-3
Naast Colombia en Griekenland behoort ook Japan tot Groep C. De Aziaten hadden het moeilijk met het in Brazilië absente Zambia, waar scheidend FC Utrecht-spits Jacob Mulenga als invaller van de partij was. Door doelpunten van Charles Katongo en Nathan Sinkala kwam Zambia geweldig uit de startblokken.

Shinji Kagawa was trefzeker voor Japan.

Japan stelde orde op zaken via treffers van sterspelers Keisuke Honda (2x) en Shinji Kagawa. Het leek niet genoeg voor de zege, want Lubondo Musonda bracht Zambia vlak voor tijd terug tot 3-3. In de extra tijd trok Japan alsnog aan het langste eind. Yoshito Okubo maakte de winnende goal. Het is alweer de vijfde zege op rij van Japan, dat volgende week zaterdag tegenover Ivoorkust staat op het WK.

Costa Rica - Ierland 1-1
Het lukte Costa Rica niet om de voorbereiding op het WK met een goed gevoel af te sluiten. Met Bryan Ruiz in de basis hadden de Midden-Amerikanen het erg lastig met Ierland, dat in Brazilië niet van de partij is. Kevin Doyle maakte na achttien minuten het eerste doelpunt voor Ierland. Celso Borges bepaalde de eindstand na rust op 1-1. Volgende week zaterdag speelt Costa Rica op het WK tegen Uruguay.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.