Portugal cijfermatig de lastigste opponent van Oranje

Het Nederlands elftal ontmoet woensdagavond in Faro met Portugal zijn minst favoriete tegenstander. Tegen geen enkele andere opponent bleef Oranje zo vaak verstoken van winst.

Portugal cijfermatig de lastigste opponent van Oranje

Nederland speelde in het verleden elf interlands tegen de Portugezen en slaagde er maar één keer in te winnen. Dat gebeurde op 16 oktober 1991, toen een treffer van Richard Witschge het onderlinge EK-kwalificatieduel in De Kuip in Oranje's voordeel besliste (1-0).

Van de overige tien interlands tegen de Zuid-Europeanen verloor Oranje er zeven en speelde drie keer gelijk. Dat betekent dus dat Nederland in 91 (!) procent van zijn duels met Portugal niet tot winst kwam.

Bij geen enkele andere tegenstander waartegen Oranje in zijn historie minstens vijf keer uitkwam ligt dat percentage niet-gewonnen wedstrijden zo hoog. Het maakt de Portugezen - in cijfermatig opzicht - de meest gevreesde tegenstander van het Nederlands elftal.

Opvallend is verder dat duels van Oranje met Portugal bar weinig doelpunten opleverden. In totaal vielen er maar twintig treffers te noteren: zes van Nederlandse makelij en veertien van Portugal. (Ramon Min)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen