Porto doet donkerrood Roma pijn, Monaco maakt geen fout

Het Champions League-avontuur van Kevin Strootman zit er alweer op. AS Roma werd woensdag uitgeschakeld door FC Porto, terwijl AS Monaco de groepsfase van het kampioenenbal bereikte door Villarreal te verslaan.

AS Roma - FC Porto 0-3
Na de 1-1 in Portugal van vorige week had de Italiaanse topclub, waar Strootman een basisplaats had, een prima uitgangspositie, maar in eigen huis ging het helemaal mis.

Dat had Roma vooral aan zichzelf te wijten. Nadat Felipe al in de achtste minuut de 0-1 op het scorebord had gezet, sloegen de stoppen door aan Romeinse zijde. Na 39 minuten kreeg aanvoerder Daniele De Rossi (foto) een directe rode kaart na een schandalige overtreding, vijf minuten na rust deed Emerson er nog een schepje bovenop en werd ook hij volledig terecht van het veld gestuurd.

Tegen de negen spelers van Roma, waar Strootman na de rode prent voor De Rossi aanvoerder werd, liep Porto uit naar een simpele zege. Miguel Layún profiteerde in de 73ste minuut van een enorme inschattingsfout van doelman Wojciech Szczesny en Jesús Corona (ex-FC Twente) maakte er na een fraaie individuele actie ook nog 0-3 van.

AS Monaco - Villarreal 1-0
Door een minimale overwinning op Villarreal is AS Monaco zeker van zes groepsduels in de lucratieve Champions League. Villarreal slaagde er niet in de defensieve muur van de Monegasken, die met zes defensief ingestelde spelers startten, te slechten. Het was zelfs Monaco dat er tegen de verhoudingen in met de overwinning vandoor ging. Een gemakkelijk gegeven strafschop werd in de slotfase van de wedstrijd door Fabinho feilloos benut. De 1-0 zege was na de eerdere 1-2 overwinning in Spanje ruim voldoende om Villarreal uit te schakelen.