Poolse pers mild voor Legia en vol onbegrip over de ME

Reacties

Legia Warschau kon niet voor de tweede keer stunten in de Conference League, na de zege op Aston Villa volgde een nipte nederlaag bij AZ. De Poolse pers is niet te hard voor het team uit de Poolse hoofdstad, maar over de ME zijn ze minder te spreken.

Poolse pers mild voor Legia en vol onbegrip over de ME
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 0
Legia Warschau
Legia Warschau

Behalve de wedstrijd in Alkmaar houdt natuurlijk ook de geruchtmakende vechtpartij tussen Legia-spelers en de Nederlandse Mobiele Eenheid de Poolse gemoederen bezig. In de krant RP worden verschillende mensen aangehaald die met Legia mee naar Nederland waren, zij het in functie van de club of als verslaggever, en stuk voor stuk spreken die schande van het politie-optreden in Nederland. 'Schandalig gedrag van de politie en de beveiligers tegenover de voetballers en de president van Legia', zo schreef bijvoorbeeld bestuurslid Jaroslaw Jankowski via X.

Sebastian Skibicki, die voor tv-zender TVP werkt en als supporter in Alkmaar was, zag hoe 'de spelers en stafleden als beesten werden behandeld'. 'De beveiliging van AZ lokte deze situatie uit door de halve selectie op te sluiten, de rest zat al in de bus', vervolgde hij. De TVP-correspondent in Nederland meldt dat eigenaar Dariusz Mioduski klappen heeft gehad. Over de wedstrijd is het Poolse journaille milder gestemd.

'De wedstrijd is beter dan het resultaat', kopt de krant RP. 'Ze speelden anders dan tegen Aston Villa, maar wel even dapper. Beide ploegen legden de nadruk op aanvallen, waardoor het leuk was om te kijken. Het is een plezierige reflectie dat Legia, na een Premier League-ploeg te hebben verslagen, weinig onderdeed voor de nummer twee van Nederland. Ze konden alleen in de beslissende fase niet succesvol worden.'

De Poolse bezoekers hadden een half uur lang een man meer door een onbezonnen rode kaart voor Mayckel Lahdo, maar sloegen daar geen munt uit. 'Coach Kusta Runjaic bracht er twee spitsen en een aanvallende middenvelder in. Dat was misschien te veel, want ze leken niet in overleg te spelen.'

TVP zag een belangrijk voordeel: Legia speelt nu twee keer tegen Zrinjski Mostar. Als het tweeluik met de Bosniërs zes punten oplevert, zou de bekerhouder van Polen goede papieren hebben om een ronde verder te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.