Poolse bond zoekt contact met KNVB, Legia kondigt persconferentie aan

Reacties

Lukasz Wachowski (rechts in beeld), de secretaris-generaal van de Poolse voetbalbond PZPN, heeft gereageerd op de onverkwikkelijke taferelen na afloop van de Conference League-wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau donderdagavond.

Poolse bond zoekt contact met KNVB, Legia kondigt persconferentie aan
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 0
Legia Warschau
Legia Warschau

Middels een kort bericht op X laat Wachowski weten wat hij gedaan heeft: 'Naar aanleiding van het incident dat plaatsvond na de Europa Conference League-wedstrijd tussen AZ Alkmaar en Legia Warschau, heb ik de secretaris van de Nederlandse bond en vertegenwoordigers van de UEFA om uitleg over de situatie gevraagd.'

Wat er precies is gebeurd is nog niet bevestigd door de Nederlandse autoriteiten, maar Poolse media berichten dat twee spelers van Legia Warschau de nacht achter de tralies hebben doorgebracht nadat ze zijn opgepakt als gevolg van een vechtpartij met de Mobiele Eenheid. Van die knokpartij zijn overigens ook beelden te vinden op het internet.

Inmiddels heeft Legia ook gereageerd op de incidenten. Er komt een persconferentie, en de club lijkt om het zacht uit te drukken niet gelukkig met de gang van zaken. 'Dames en heren, vanwege de schandalige gebeurtenissen na de wedstrijd tegen AZ Alkmaar zal er om 14.00 uur een persconferentie worden gehouden in het stadion', kondigt de club aan via X. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.