Poolse balkunstenaar Klich snookert in de speeltuin

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de tiende speelronde was dat PEC Zwolle-middenvelder Mateusz Klich.

Poolse balkunstenaar Klich snookert in de speeltuin

De technische staf van PEC Zwolle vond zich vorige week ineens terug in Londen. Engeland tegen Polen. Mateusz Klich speelde voor negentigduizend fans en 10,8 miljoen Britse tv-kijkers een heel behoorlijke tweede helft. Hij loste na 45 minuten Mariusz Lewandowski af. Voorzitter Adriaan Visser stond afgelopen zondag nog te glunderen in de bestuurslounge van het Zwolse stadionnetje. 'Dat is voor ons ook allemaal nieuw, spelers op Wembley.'

De preses plofte neer op het ereterras, waar hij vervolgens telkens kon opspringen uit zijn luxe stoel, omdat Klich in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (6-1) de ene na de andere assist gaf. Bij de eerste twee doelpunten van Mustafa Saymak was hij de aangever, vervolgens liet hij ook Fred Benson twee keer scoren. Vooral de pass voor de 3-0, met buitenkant-rechts precies in de loop van de aanvaller gegeven, bracht de liefhebbers in vervoering. 'Het was een soort snookerstoot', zei de Pool na de wedstrijd droogjes.

Klich moet zich na de attractieve topwedstrijd in Londen een paar dagen later in de Eredivisie in een speeltuin hebben gewaand. Er was opeens heel wat meer tijd en ruimte om het verschil te maken. Met elke pass in de diepte leek de international iemand vrij voor het doel te zetten. Gek genoeg waren het pas zijn eerste assists van dit seizoen, maar wel liet hij zien waarom VfL Wolfsburg in 2011 anderhalf miljoen euro voor hem betaalde aan Cracovia Kraków.

Aangezien hij te licht werd bevonden voor de Bundesliga, mocht PEC hem afgelopen zomer na een eerdere huurperiode definitief inlijven. De transferrechten van de 23-jarige liggen dus sinds kort in Zwolle. Niet slecht. Dat zal Adriaan Visser afgelopen zondag toch ook door het hoofd zijn geschoten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen