Pollersbeck gebruikt spiekbriefje, Dani Alves neemt 'emotioneel afscheid'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pollersbeck gebruikt spiekbriefje, Dani Alves neemt 'emotioneel afscheid'

'Ik speel niet voor het geld, dus het spijt me als sommige fans het idee hebben dat ik iets heb gedaan om ze te beledigen.'
• Het vertrek van Dani Alves - die zijn contract laat ontbinden en bij Manchester City aan de slag gaat - is bij veel fans van Juventus totaal niet in goede aarde gevallen. Middels een officieel statement heeft de Braziliaanse back geprobeerd de kou wat uit de lucht te halen. 'Ik heb gewoon een spontane instelling in het leven, dat begrijpen maar heel weinig mensen', verdedigt hij zich. 'Ik ben niet perfect, maar geloof me: mijn hart is puur.'

• Duitsland Onder-21 plaatste zich dinsdagavond voor de finale van het EK door met strafschoppen van Engeland te winnen. Grote held in de penaltyreeks was doelman Julian Pollersbeck. Oranje had in 1988 het boekje van Jan Reker om strafschoppen te stoppen, Duitsland blijkt in 2017 te beschikken over het briefje van Pollersbeck.

• Je hebt smerige spelers, en je hebt Emil Ekblom. Tijdens het duel tussen KFUM en Brumunddal in de Noorse derde divisie, raakt een tegenstander van hem geblesseerd. Het staat op dat moment 1-1 en de blessuretijd is aangebroken, maar een KFUM-ploeggenoot van Ekblom is zo sportief om de bal uit te schieten. Maar bij de hervatting doet Ekblom dít:

• Hij speelde met Frankrijk al eens op een EK en WK, maar Florent Malouda mag zich opmaken voor nóg een internationaal landentoernooi. En dit keer met Frans-Guyana. De inmiddels 37-jarige Malouda gaat namelijk deelnemen aan de Gold Cup. Dat kan, omdat zijn nieuwe thuisland niet erkend wordt door de FIFA.

• De openlijke flirt met een terugkeer bij Ajax heeft ervoor gezorgd dat Filipe Luís op Instagram massaal welkom wordt geheten door fans van de Amsterdammers. In tegenstelling tot Stephan El Shaarawy, die geen idee had waarom Feyenoord-fans hem in groten getalen welkom heetten, weet de verdediger van Atlético Madrid dondersgoed hoe die aandacht op social media is ontstaan.

Que momento TOP! #soufã

Een bericht gedeeld door Filipe Luís Kasmirski (@filipeluis) op

Kevin De Bruyne is deze zomer de volgende speler die in het huwelijksbootje is gestapt. De ster van Manchester City zette alles op alles om de ceremonie in het Italiaanse Sorrento geheim te houden, maar is nu dan toch publiekelijk naar buiten getreden over het huwelijk met Michèle. De Bruyne vroeg zijn vriendin in december ten huwelijk aan de voet van de Eiffeltoren in Parijs.

So proud I can call you my wife now! ❤️💍 #dressedbyleshommes #leshommes @joebuissink

Een bericht gedeeld door Kevin De Bruyne (@kevindebruyne) op

Miroslav Klose was als speler al actief op vier WK's en is er ook volgend jaar in Rusland mogelijk weer bij. Als stagiair van bondscoach Joachim Löw welteverstaan. De 39-jarige oud-spits, met 71 goals topscorer aller tijden van Duitsland, loopt met de technische staf van Die Mannschaft mee tijdens de Confederations Cup. Dat bevalt de WK-topschutter aller tijden zo goed dat hij graag ook het WK meemaakt. Tegen die tijd hoopt hij ook zijn trainersdiploma te halen.

Diego Maradona wordt dertig jaar na de eerste landstitel met Napoli gekroond tot ereburger van de stad Napels. De 56-jarige Argentijns legende ontvangt de onderscheiding op 5 juli. Op die dag staat een groot feest gepland op het Piazza del Plebiscito. Burgemeester Luigi De Magistris zal Maradona dan de sleutel van de stad overhandigen. Dat laatste lijkt ietwat overbodig, alle deuren gingen in Napels toch al open voor Pluisje.

• Over legendes gesproken: Paolo Maldini heeft dinsdag dan eindelijk zijn profdebuut als tennisser gemaakt. Een succes was het niet voor de voormalig verdediger van AC Milan. De 49-jarige Italiaan verloor op het challengertoernooi van Milaan van de Nederlander David Pel. De 25-jarige Pel en zijn Poolse dubbelpartner Tomász Bednarek waren met 6-1, 6-1 te sterk voor Maldini en zijn landgenoot Stefano Landonio. Clarence Seedorf was aandachtig toeschouwer.

• Het probleem bij eeneiige tweelingbroers is vaak dat ze zoveel op elkaar lijken. En dat op foto's de ene voor de ander wordt gehouden. Ronald de Boer heeft een andere reden waarom op de site van Crystal Palace de verkeerde actiefoto's staan van zijn broer Frank.

• Er zijn spelers met figuurlijk een extra zuurstoftank op hun rug. Ante Vukusic (26) had juist te maken met eentje minder, letterlijk. De Kroatische spits heeft jaren lang gespeeld met maar één functionerende long. Dat bleek deze zomer bij zijn keuring bij het Russische FK Tosno. Zijn rug was niet de oorzaak van de problemen die hij ondervond bij Pescara.

'In Rusland vertelden ze dat er niets mis was met mijn rug, maar wel met mijn long', vertelt Vukusic tegen Sportske Novosti. 'Ze vertelden me dat ik een groot probleem had met mijn long. Het was een wonder dat ik al die jaren heb gevoetbald met maar een functionerende long.' Inmiddels is Vukusic na een operatie op de weg terug. Over drie maanden hoopt hij weer te kunnen spelen. 'Ik kan nu eindelijk weer goed ademhalen.'

• Wat hebben Raúl en Jordy Clasie gemeen? Ze mogen op dezelfde dag kaarsjes op de verjaardagstaart uitblazen. De ene veertig, de ander 26.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• De meeste spelers zonder club nemen een zaakwaarnemer in de arm om een nieuw onderkomen te vinden. Tim Linthorst (22) gooide het over een andere boeg: de verdediger, die onlangs transfervrij vertrok bij De Graafschap, plaatste een oproep op LinkedIn om de aandacht te trekken van mogelijk geïnteresseerde clubs. Met succes, want het Schotse Hamilton én het Ierse Shamrock Rovers hapten toe. Linthorst loopt eerst stage bij de Schotse ploeg en vertrekt dan naar Ierland om zich te laten zien bij Shamrock Rovers, dat ook nog eens uitkomt in de voorronde van de Europa League. Linthorst speelde afgelopen seizoen veertien Jupiler League-duels voor De Graafschap.

• Vandaag precies een jaar geleden maakten spelers, staf en fans van het Engelse elftal een van de meest desastreuze momenten ooit mee in de voetbalhistorie van het land. Het (op papier) nietige IJsland was in de achtste finale van het EK in Frankrijk met 2-1 te sterk voor The Three Lions. Nog diezelfde avond diende bondscoach Roy Hodgson zijn ontslag in.

Merel van Dongen zat vorige week in zak en as toen ze hoorde dat er geen plek voor haar was in de selectie van de Oranje-vrouwen voor het EK van volgende maand. De 24-jarige middenvelder laat nu op Instagram weten dat ze strijdbaar blijft.

Vorige week woensdag viel mijn wereld even ineen. Voor een topsporter als ik, die maanden dan wel niet jaren elke dag toewerkte naar dit EK in eigen land, was het onverwachte nieuws van vorige week niet te bevatten. Ik was woedend, boos, en diep en diep verdrietig. Voor de leek klinkt het wellicht overdreven, maar mijn wereld stond en staat stil. Ik behoor niet tot de 23-koppige selectie voor Ons EK. In Nederland. Wie ben ik, wat wil ik, en wat wil ik met voetbal? Een vraag die ik mijzelf veel gesteld heb de afgelopen dagen. Maar hier zit ik dan. In mijn hotelkamer in Zeist, op de campus van de KNVB. Nog steeds aangesloten bij het team. Elke dag trainen met de meiden die wél het EK gaan spelen. Vragen van de pers. Geen vakantie, niet even bijkomen, en nog steeds in training met het team. Maar ik ben hier…. Niet omdat het moet, maar omdat ik het WIL. Omdat ík hier wíl zijn. Omdat ik van voetbal houd. Omdat ik er wil zijn voor het team als er iemand geblesseerd raakt. Omdat ik de laatste kans wil grijpen. Omdat als er iemand geblesseerd raakt, ik er zal zijn. Fit. Gretig. Voor mijn land, voor mijn teamgenoten, en voor mezelf. Omdat ik vind dat ik erbij hoor. Omdat ik geen opgever ben. Omdat het in het leven niet gaat om die 1000 keer dat je valt, maar juist om de 1001 keer die je op kunt staan. Omdat ik aan jongens en meiden wil laten zien dat je nooit hoeft op te geven. Hoe verdrietig je ook bent, of boos, en hoe onterecht je iets ook vindt, je hoeft nooit op te geven. Er is zoveel nog te winnen. Zoveel te bereiken. One way or the other. Opgeven is simpelweg…..geen optie. Luctor et emergo. #onsEK #oranjeleeuwinnen

Een bericht gedeeld door Merel Van Dongen (@merel23) op

• Maandag is het 'hoogste' potje voetbal ooit gespeeld volgens de officiële regels van de FIFA. In totaal dertig vrouwen uit vijfentwintig verschillende landen vestigden een wereldrecord door negentig minuten een balletje te trappen op de Kilimanjaro, met 5.895 meter de hoogste berg van Afrika. FC Volcano en FC Glacier vestigden een wereldrecord in de naam van Equal Playing Field, een organisatie die zich inzet voor gendergelijkheid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.