Polen weert veelbesproken international van WK wegens Russische transfer

Reacties

Maciej Rybus kan WK-deelname met Polen nu al vergeten. De 32-jarige vleugelverdediger wordt de komende tijd niet opgeroepen voor de nationale ploeg wegens zijn veelbesproken transfer naar Spartak Moskou.

Polen weert veelbesproken international van WK wegens Russische transfer
© Pro Shots

Rondom het Nations League-duel met het Nederlands elftal was de situatie van Rybus al veelbesproken in Polen. De voormalig speler van Olympique Lyonnais, Legia Warschau en Terek Grozny is doorgaans een vast gezicht in de Poolse selectie, maar deze maand ontbrak de 66-voudig international om een opmerkelijke reden: zijn overstap naar Spartak Moskou. Gezien de Russische inval in Oekraïne werd hem die stap in eigen land niet in dank afgenomen.

Zelf had Rybus een goede reden voor zijn keuze om na zijn transfervrij vertrek bij Lokomotiv Moskou in Rusland actief te blijven. Zijn vrouw is Russisch en zijn kinderen gaan in Moskou naar school. Het leidde in Polen echter tot veel kritiek. De Poolse bond meldt nu dat bondscoach Czeslaw Michniewicz in een gesprek heeft laten weten dat Rybus in september niet wordt opgeroepen en ook niet in aanmerking komt voor de WK-selectie 'wegens zijn clubsituatie'. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Polen
Meer over Polen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.