Pogba verkozen tot Golden Boy: 'Ik ben trots en gevleid'

Paul Pogba is door sportjournalisten uit verschillende landen verkozen tot het grootste talent van Europa. Het is voor het eerst dat een speler van Juventus tot Golden Boy wordt uitgeroepen.

Pogba verkozen tot Golden Boy: 'Ik ben trots en gevleid'

De twintigjarige Fransman is trots op de benoeming, die jaarlijks wordt georganiseerd door de Italiaanse krantTuttosport. Alleen spelers jonger dan 21 jaar die voor een Europese club spelen komen voor de persoonlijke trofee in aanmerking. 'Ik ben gevleid en trots, want deze waardering is bijzonder', aldus Pogba. 'Vorig jaar behoorde ik ook al tot de genomineerden, maar toen was ik nog lang niet zo compleet als nu. Ik heb een geweldig jaar achter de rug en hopelijk wordt 2014 nog beter.'

Pogba wordt veelvuldig vergeleken met Patrick Vieira, die uitkwam voor onder meer Arsenal en Juventus. Vieira heeft zijn jonge landgenoot zeer hoog zitten, vertelde hij onlangs. 'Ik herken veel van mezelf in hem, maar misschien is Paul in technisch opzicht nog beter dan ik als speler was.'

Supertalent
Al jaren staat Pogba te boek als supertalent, maar hij brak pas door nadat hij Manchester United in 2012 inruilde voor Juventus. Terwijl Pogba in Engeland op de bank verpieterde, werd hij bij de Bianconeri gelijk belangrijk gemaakt. De afgelopen jaargang speelde Pogba 27 competitieduels in het kampioensjaar van Juve en dit seizoen miste Pogba nog geen wedstrijd in de Serie A. Pogba debuteerde bovendien begin dit jaar in het Franse nationale elftal en speelde inmiddels al zeven interlands.

Vorig jaar werd de Spaanse spelverdeler Isco tot Golden Boy verkozen. Hij verruilde Málaga afgelopen zomer voor Real Madrid. De prijs wordt sinds 2003 uitgereikt en eerdere winnaars waren onder anderen Rafael van der Vaart (2003), Lionel Messi (2005), Sergio Agüero (2007), en Mario Götze (2011).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen