Pogba troeft Depay en Varane af als grootste WK-talent

Reacties

De Fransman Paul Pogba (21) is verkozen tot Talent van het WK in Brazilië. Hij troefde in die verkiezing Oranje-international Memphis Depay (20) en zijn eigen landgenoot Raphaël Varane (21) af.

Pogba troeft Depay en Varane af als grootste WK-talent

De twee Fransen, respectievelijk middenvelder van Juventus en verdediger van Real Madrid, en de Nederlander waren vrijdag als de drie overgebleven kandidaten uit de bus gekomen. Depay maakte bij Oranje naam door tegen Australië én tegen Chili als invaller te scoren. Daarmee had de PSV-aanvaller een wezenlijk aandeel in de derde plaats van Oranje. Ook in de achtste finale tegen Mexico viel hij in, terwijl bondscoach Louis van Gaal hem in de kwartfinale tegen Costa Rica in de basis opstelde.

Frankrijk maakte aanvankelijk veel indruk in de groepsfase. Varane en Pogba vonden echter met Les Bleus hun Waterloo in de kwartfinale, toen Duitsland met 1-0 te sterk was. Bij de enige goal van Mats Hummels liet Varane zich eenvoudig wegzetten.

Pogba speelde in alle Franse wedstrijden mee en opende de score tegen Nigeria in de achtste finale (2-0). Varane maakte ook in alle vijf de duels zijn opwachting, waarvan vier keer negentig minuten. Beide Fransen talenten gaven één keer acte de présence als invaller in de ploeg van de volop roulerende bondscoach Didier Deschamps.

Op het vorige WK werd Thomas Müller nog verkozen tot grootste talent van het toernooi.         

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.