Pogba onttroont Bale als duurste speler aller tijden

Reacties

Paul Pogba is door zijn megatransfer naar Manchester United in een klap de duurste speler aller tijden. De discussie over dat onderwerp deed sinds de overstap van Gareth Bale veel stof opwaaien, maar is nu voorbij.

Pogba onttroont Bale als duurste speler aller tijden

Tottenham Hotspur verkocht Bale in 2013 voor 101 miljoen euro aan Real. Dat de Welshman door het leven ging als De Man van Honderd Miljoen was een doorn in het oog van de eerzuchtige Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette van De Koninklijke had sinds 2009 het wereldrecord op zijn naam, toen Manchester United hem voor 94 miljoen euro naar de Spaanse hoofdstad liet gaan. Real beweerde daarom later dat Bale toch iets goedkoper was, maar op basis van gelekte documenten bleek dat niet te kloppen.

Ook Bale moet nu weer afstand doen van zijn eretitel. United bleek bereid 105 miljoen euro neer te tellen voor Pogba, terwijl de 23-jarige Fransman vier jaar geleden nog de deur achter zich dicht trok op Old Trafford zonder dat daar een transfersom aan te pas kwam. Het bleek een dure inschattingsfout van toenmalig manager Sir Alex Ferguson om het aanstormende talent niet wat meer speeltijd te geven. Juventus is spekkoper en maakt er dankbaar gebruik van. Overigens kan het bedrag dat de club uit Turijn ontvangt de komende jaren door bonussen nog oplopen tot 110 miljoen euro.

Door uitgelekte documenten werd begin dit jaar duidelijk dat Gareth Bale toch echt zeven miljoen euro duurder was dan Cristiano Ronaldo.
Door uitgelekte documenten werd begin dit jaar duidelijk dat Gareth Bale toch echt zeven miljoen euro duurder was dan Cristiano Ronaldo.

Pogba treedt door zijn megatransfer in de voetsporen van niemand minder dan zijn landgenoot Zinedine Zidane. Totdat Ronaldo in 2009 voor Real Madrid tekende, was de Franse balvirtuoos jarenlang de duurste speler aller tijden. Zidane kostte Real in 2001 omgerekend liefst 73,5 miljoen euro. Ook toen was Juventus de club die dat mondiale recordbedrag ontving. Ondanks de exorbitante transferbedragen van de laatste jaren, zijn er nog altijd maar negen spelers duurder dan de huidige coach van Real.

Dat Pogba anno 2016 tientallen miljoenen meer kost, komt door inflatie enerzijds en de uitstekende onderhandelingspositie van Juventus anderzijds. De 38-voudig international had nog een driejarig contract en er waren meer kapers op de kust. Clubs als Barcelona en Real Madrid waren echter niet bereid zoveel geld neer te tellen voor Pogba. Juventus wees naar verluidt een bod van ruim honderd miljoen af van United, dat met het nieuwe bod het wereldrecord verpulverde. En daar is dit keer geen discussie over mogelijk.

De vijftien duurste spelers aller tijden
Speler Van Naar Jaar Bedrag
Paul Pogba (Fra) Juventus Man Utd 2016 105 miljoen
Gareth Bale (Wal)* Tottenham Real Madrid 2013 101 miljoen
Cristiano Ronaldo (Por)* Man Utd Real Madrid 2009 94,0 miljoen
Gonzalo Higuaín (Arg) Napoli Juventus 2016 94,0 miljoen
Neymar (Bra) Santos Barcelona 2013 88,2 miljoen
Luis Suárez (Uru) Liverpool Barcelona 2014 81,7 miljoen
Ángel Di María (Arg) Real Madrid Man Utd 2014 75,0 miljoen
James Rodríguez (Col) AS Monaco Real Madrid 2014 75,0 miljoen
Kevin De Bruyne (Bel) Wolfsburg Man City 2015 74,0 miljoen
Zinedine Zidane (Fra)* Juventus Real Madrid 2001 73,5 miljoen
Zlatan Ibrahimovic (Zwe) Inter Barcelona 2009 69,5 miljoen
Kaká (Bra) AC Milan Real Madrid 2009 65,0 miljoen
Edinson Cavani (Uru) Napoli Paris SG 2013 64,5 miljoen
Ángel Di María (Arg) Man Utd Paris SG 2015 63,0 miljoen
Raheem Sterling (Eng) Liverpool Man City 2015 62,5 miljoen

*transfer betekende een wereldrecord. Bedragen op basis van transfermarkt.de.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.