Plet en Nepomuceno succesvol in Europa League

Reacties

Glynor Plet beleeft een droomstart bij zijn nieuwe club SV Zulte-Waregem. Net als in het eerste duel met Zawisza Bydgoszcz was de ex-spits van FC Twente trefzeker, met een plek in de derde voorronde van de Europa League al beloning.

Plet en Nepomuceno succesvol in Europa League

Plet opende al in de eerste minuut van de wedstrijd de score. Chucks Aneke, die overkwam van Arsenal, maakte er kort na rust 0-2 van. Daarmee was de confrontatie met het Poolse Zawisza al beslist, aangezien de Belgen vorige week in eigen huis al met 2-1 hadden gewonnen. De aansluitingstreffer van Piotr Petasz was er daardoor slechts een voor de statistieken. In de volgende ronde spelen Plet en consorten tegen Shakhtyor Soligorsk uit Wit-Rusland.

Ook Gevaro Nepocumeno (ex-Fortuna Sittard) bekert verder in Europa. Met Petrolul Ploiesti was de aanvaller met 1-3 te sterk voor Flamurtari uit Albanië. Vorige week hadden de Roemenen thuis al met 2-0 gewonnen. In de derde voorronde wacht Viktoria Plzen. Minder succes had Christian Supusepa. De ex-verdediger van ADO Den Haag speelde met zijn nieuwe werkgever CSKA Sofia 0-0 uit tegen Zimbru Chisinau. Het betekent dat de Moldaviërs door de 1-1 uitslag van het duel in Bulgarije naar de derde voorronde gaan.

Jurgen Colin gaat ook niet verder in de Europa League. De rechtsback die in de Eredivisie onder meer voor PSV speelde won met Hapoel Tel Aviv met 1-0 van Astana, maar dat was na de 3-0 nederlaag in Kazachstan van vorige week bij lange na niet genoeg. Mick van Buren plaatste zich, zonder te spelen weliswaar, wel voor de volgende ronde met Esbjerg fB. Een 1-0 zege op Kairat (Kazachstan) was na de 1-1 van vorige week genoeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.