PlayStation-verbod bij Italië: 'Spelen geen EK om Call of Duty te winnen'

Reacties

Luciano Spalletti heeft de selectie van de Italiaanse nationale ploeg een PlayStation-verbod opgelegd. De keuzeheer wil dat zijn spelers zich volledig richten op de wedstrijden.

PlayStation-verbod bij Italië: 'Spelen geen EK om Call of Duty te winnen'
© Pro Shots

'We gaan niet naar het EK om Call of Duty te winnen', zo verwijst Spalletti in gesprek met La Gazzetta dello Sport naar een populaire game. 'Vanaf nu laten ze de PlayStations thuis. Als het heel modern is om tot 4.00 uur 's nachts te gamen terwijl er de volgende dag een wedstrijd is, dan zit er iets niet goed.'

Italië verdedigt komende zomer zijn titel op het EK, nadat de Squadra het WK in Qatar miste. Door de mislukte WK-missie geldt het team van Spalletti niet per se als de topfavoriet voor de eindzege. 'Maar ik ben nergens tevreden mee. Ik wil het EK en vervolgens het WK winnen. We gaan niet naar Duitsland om mee te doen. Gezien ons verleden zou dat een verkeerde instelling zijn', aldus de oefenmeester die vorig seizoen Napoli na 33 jaar kampioen maakte.

Spalletti eist volledige toewijding. 'Veel tijd om te trainen heb ik niet. We moeten het vuurtje bij elkaar aanwakkeren, zodat we het geloof hebben dat we het kunnen.'

In de eerste ronde van het EK treedt Italië in het strijdperk met Spanje, Kroatië en Albanië. Op 15 juni is Albanië de eerste opponent van de eindwinnaar van 1968 en 2021, in Dortmund. De toptwee plaatst zich voor de achtste finale. Ook de vier beste nummers drie van de zes poules overleven de eerste ronde.

Oefenduels Italië in maart:


Do 21 mrt.

Zo 24 mrt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.