Platini zwijgt over kandidatuur en spreekt zich uit over FFP

Reacties

UEFA-voorzitter Michel Platini wilde bij de WK-kwalificatieloting in Sint-Petersburg niet bevestigen dat hij in de race is om Sepp Blatter op te volgen als FIFA-president. De zestigjarige Fransman gaf daarnaast voor het eerst een toelichting op het versoepelen van de Financial Fair Play-regels.

Platini zwijgt over kandidatuur en spreekt zich uit over FFP

Het Spaanse AS bracht vorige week al het nieuws dat Platini zich aan gaat melden als mogelijke opvolger van Blatter, maar zelf weigert hij dit te bevestigen. Op vragen over het FIFA-voorzitterschap gaf Platini geen antwoord. Hij heeft nog tot 26 oktober de tijd om zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen op 26 februari officieel te maken.

Toen het persbureau AP de Franse oud-voetballer confronteerde met de versoepeling van de Financial Fair Play-regels, gaf hij de volgende verklaring. 'Clubs willen geld uitgeven, maar als ze geld besteden dat ze niet hebben, dan is dat niet goed.'

Toch staat de UEFA clubs per ingang van het komende seizoen toe om extra te investeren, mits hier een plan van aanpak aan gekoppeld wordt. Dit geeft clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain, die gesteund worden door een rijke voorzitter, de ruimte om zich nadrukkelijker te manifesteren op de transfermarkt.

'Als zij dat geld hebben, dan vind ik het geen probleem', zegt Platini daarover. 'Als jij een Ferrari wil kopen, dan heb je geld nodig. Heb je dat niet, dan kun je geen Ferrari kopen. Zo simpel is het.'

Hoofdpijndossier
Dankzij een uitspraak van een Brusselse rechter zijn de financiële regels die de UEFA hanteert langzaamaan een hoofdpijndossier aan het worden voor de Europese voetbalunie. Die rechter heeft een door advocaat Jean-Louis Dupont, bekend van het Bosman-arrest in 1995, aangespannen zaak doorverwezen naar het Europese Hof van Justitie. De UEFA legde zich niet neer bij de uitspraak van een Belgische rechter, die oordeelde dat de tweede fase van FFP moet worden opgeschort, en ging in beroep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.