Plan B Gómez maakt Wolfsburg 'supergelukkig'

Reacties

VfL Wolfsburg is uitermate gelukkig met Mario Gómez. De 31-jarige spits had eigenlijk heel andere plannen, waarin de Duitse club helemaal geen rol speelde.

Plan B Gómez maakt Wolfsburg 'supergelukkig'

In de winterstop had Wolfsburg al een lijntje uitgegooid naar Gómez. 'Het was niet aan de orde voor mij, omdat ik de Champions League in mijn hoofd had', vertelde de spits, die ook deze zomer lang alles afhield om dat podium te bereiken.

'Ik wilde eigenlijk Champions League spelen, maar de meeste clubs waren al bezet. Dan zijn er nog andere clubs waarmee ik maar zes wedstrijden in de Champions League zou spelen en niets zou kunnen bereiken', gaf Gómez uitleg tijdens zijn presentatie in Wolfsburg.

Hij stemde alsnog in met de aanbieding van VfL Wolfsburg, dat hem voor zeven miljoen euro overneemt van Fiorentina. Dat Die Wölfe wel de ambitie hebben de Champions League te halen, speelde een grote rol in de beslissing. En als dat niet lukt? 'Dan gaan we over een jaar samen om de tafel', aldus Gómez. 'Ik heb hier een contract voor drie jaar getekend, waarin we duidelijk hebben gezegd wat ons doel in Europa is.'

Wolfsburg-directeur Klaus Allofs heeft die ontsnappingsmogelijkheid voor lief genomen. 'We zijn, en ik kan dat onomwonden zeggen, supergelukkig dat we Mario hebben kunnen overtuigen', aldus de oud-international.  

Dost
De komst van Gómez maakt de perspectieven van Bas Dost nog slechter. Het zal de Oranje-international sterken in zijn voornemen te vertrekken. De spits wil weg en heeft daarom volgens Kicker een aanbod zijn contract open te breken van de hand gewezen. Sporting Lissabon wil Dost, die echter zijn zinnen zou hebben gezet op de Premier League of Primera División.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.