Pirlo redt pover Juventus met magistrale vrije trap

Juventus slaat een gat van zeventien punten met achtervolger AS Roma na een zwaarbevochten zege op Genoa (0-1). Gianluigi Buffon en Andrea Pirlo waren de helden van de avond vanuit Turijns perspectief.

Het al maandenlang ongeslagen Juventus is al praktisch zeker van de derde Scudetto op rij en wellicht dat die gedachte de spelers van de Turijners wat deed verslappen. Juventus was op bezoek bij middenmoter Genoa namelijk niet in goede vorm. De Bianconeri creëerden erg weinig kansen, al werden zij in de eerste helft wel flink benadeeld door de arbitrage, die een glaszuiver doelpunt van Daniel Osvaldo onterecht afkeurde wegens buitenspel.

Genoa bleef verder vrij eenvoudig overeind en merkte in de tweede helft dat een stunt tot de mogelijkheden behoorde. Twintig minuten voor het eind leek een strafschop de thuisclub in het zadel te helpen. Scheidsrechter Paolo Mazzoleni legde de bal namelijk op de stip na hands van Arturo Vidal. Emanuele Calaiò nam het buitenkansje voor zijn rekening, maar zijn slappe inzet werd gekeerd door Gianluigi Buffon.

Ook daarna rechtte De Oude Dame haar rug niet. Genoa bleef de sterkere van de twee partijen, maar zette zijn dominantie niet om in doelpunten. Een doelpuntloos gelijkspel leek het logische gevolg, maar een geniaal moment van Andrea Pirlo bracht Juventus de drie punten. In de 89ste minuut stuurde hij een vrije trap in de kruising achter de kansloze Mattia Perin. Door de overwinning slaat Juventus een gat van zeventien punten met nummer twee AS Roma, dat twee duels minder speelde.