Pioli waagt zich aan Inter-project na 'bliksemontslag' De Boer

Reacties

Stefano Pioli is definitief de nieuwe trainer van Internazionale, als opvolger van Frank de Boer. De Italiaanse club heeft de komst van de oefenmeester dinsdag bevestigd.

Pioli waagt zich aan Inter-project na 'bliksemontslag' De Boer

De nieuwe coach is een verbintenis tot halverwege 2018 overeengekomen met de drievoudig winnaar van de Europa Cup 1/Champions League. Sinds het ontslag van De Boer op 1 november werden ook Marcelino en Gianfranco Zola in verband werd gebracht met Internazionale.

Onder de 51-jarige Pioli, die eerder actief was voor onder meer Bologna, Chievo, Sassuolo, Parma en Lazio, moet Inter de weg omhoog weer inslaan. 

Pioli was voor het laatst werkzaam bij Lazio, waar hij in april van dit jaar op non-actief werd gesteld na de 4-1 nederlaag tegen stadgenoot AS Roma. In zijn eerste seizoen in Rome was de coach wel degelijk succesvol. Hij loodste Lazio in het seizoen 2014/15 in de Serie A naar een knappe derde plaats, de hoogste klassering voor de Romeinen sinds 2006/07.

De Boer liet Inter achter op de twaalfde plaats in de Italiaanse competitie. Inmiddels is de gevallen grootmacht dankzij een 3-0 zege op hekkensluiter Crotone opgeklommen tot plek negen. Direct na de interlandperiode wacht de derby tegen AC Milan (20 november).

Presentatie
Internazionale zal de nieuwe trainer donderdag presenteren. Pioli is al de negende hoofdcoach van de Nerazzurri sinds de club onder José Mourinho de Champions League won in 2010. Sinds het ontslag van De Boer fungeerde Stefano Vecchi, afkomstig van het beloftenteam, als interim-trainer.

Maandag werd nog bekend dat Michael Bolingbroke opstapt als ceo van Internazionale, waarmee de chaos in de modestad nog groter werd.

De ultieme Italië Special

De Italië Special ligt vanaf 1 november in de winkel. Hij is ook te bestellen in de VI Webshop.
Bestel de Italië Special

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.