Lazio maakt weg naar Inter vrij voor Pioli

Reacties

Lazio heeft het contract met Stefano Pioli dinsdagmiddag officieel beëindigd, waardoor niets een vertrek van de Italiaan naar Internazionale nog in de weg lijkt te staan. De 51-jarige coach moet in Milaan de ontslagen Frank de Boer opvolgen.

Lazio maakt weg naar Inter vrij voor Pioli

Pioli was voor het laatst werkzaam bij Lazio, waar hij in april van dit jaar op non-actief werd gesteld na de 4-1 nederlaag tegen stadgenoot AS Roma. In zijn eerste seizoen in Rome was de coach wel degelijk succesvol. Hij loodste Lazio in het seizoen 2014/15 in de Serie A naar een knappe derde plaats, de hoogste klassering voor de Romeinen sinds het voetbaljaar 2006/07.

Onder Pioli, die eerder ook actief was voor onder meer Bologna, Chievo Verona, Sassuolo en Parma, moet Inter de weg omhoog weer inslaan. Volgens Italiaanse media is hij de topkandidaat voor de functie in Milaan. De teleurstellende seizoenstart van de Nerazzurri werd De Boer vorige week fataal. De ex-trainer van Ajax werd na slechts veertien officiële duels op straat gezet.

De Nederlander liet Inter achter op een twaalfde plaats in de Italiaanse competitie. Inmiddels is de gevallen grootmacht dankzij een 3-0 zege op hekkensluiter Crotone opgeklommen tot plek negen. Direct na de interlandperiode wacht de derby tegen AC Milan (20 november).

De ultieme Italië Special

De Italië Special ligt vanaf 1 november in de winkel. Hij is ook te bestellen in de VI Webshop.
Bestel de Italië Special

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.