Pikstart Benschop, Dost en Huntelaar krijgt geen vervolg

Bas Dost, Klaas-Jan Huntelaar en Charlison Benschop hebben hun treffers tijdens de eerste speelronde van de Bundesliga geen vervolg gegeven. Voor geen van de drie Nederlandse spitsen was met hun clubs VfL Wolfsburg, Schalke 04 en Hannover 96 een overwinning weggelegd. Luc Castaignos en Paul Verhaegh bleven in evenwicht.

1. FC Köln – VfL Wolfsburg 1-1
Een week na de 2-1 overwinning op het Eintracht Frankfurt van Luc Castaignos verliep het uitduel met 1. FC Köln niet naar wens voor Bas Dost. De 26-jarige spits had de nummer twee van vorig seizoen zondag nog naar de zege geschoten met zijn eerste goal van het seizoen, in Keulen was zijn inbreng ondanks veel balbezit minder prominent. Dost stond weliswaar aan de basis van enkele gevaarlijke momenten, maar echt doorstoten kon Wolfsburg pas in de slotfase.

De thuisploeg had dat na dertig minuten al gedaan, toen Simon Zoller op aangeven van collega-spits Antony Modeste zijn derde officiële treffer van het seizoen maakte. Twintig minuten na de onderbreking hadden de twee Keulse aanvallers zelfs de kans er 2-0 van te maken, maar die bleef wonderwel uit. Vervolgens forceerde Nicklas Bendtner als supersub de gelijkmaker. Kevin De Bruyne miste in de extra tijd nog een grote kans, terwijl Dost via de hand van doelman Timo Horn vlak voor het laatste fluitsignaal de lat raakte. Het eerste puntenverlies van Wolfsburg is daarmee een feit.

Schalke 04 – Darmstadt 98 1-1
Schalke 04 begon vorige week uitstekend aan het nieuwe seizoen door mede dankzij een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar met 3-0 te winnen van Werder Bremen. In de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe-Bundesliga-jaargang had de ploeg van trainer André Breitenreiter het een stuk lastiger. Het gepromoveerde Darmstadt 98 nam na negen minuten al de leiding door een rake knal van Konstantin Rausch. Schalke kwam op zijn beurt na rust goed uit de startblokken.

Klaas-Jan Huntelaar kwam met Luca Caldirola (ex-Vitesse) als bewaker niet tot scoren.

Al na twee minuten had Julian Draxler de stand gelijkgetrokken uit een voorzet van Franco Di Santo. Tien minuten later kreeg ook Huntelaar uit een voorzet van Draxler de kans om het doel van Darmstadt onder vuur te nemen, maar de Oranje-international kopte de bal recht in de handen van doelman Christian Mathenia. Johannes Geis kon met een vrije trap tegen de lat het eerste puntenverlies ook niet meer voorkomen, zoals ook enkele acties van Huntelaar in de slotfase onbeloond bleven.

Eintracht Frankfurt – FC Augsburg 1-1
De opnieuw in de basis gestarte Luc Castaignos pakte met Eintracht Frankfurt eveneens een punt tegen FC Augsburg. De ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh kwam na 23 minuten op voorsprong. Na een fout van Matoko Hasebe bracht Halil Altintop Caiuby in stelling, die profiteerde. Nadat Castaignos in de 74ste minuut naar de kant was gehaald, kwam Frankfurt nog langszij. Marco Russ bezorgde de ploeg van coach Armin Veh in de 86ste minuut het eerste punt.

Hannover 96 – Bayer Leverkusen 0-1
Charlison Benschop was zaterdagmiddag de vierde Nederlandse spits die in actie kwam in de Bundesliga. De man die vorige week als invaller belangrijk was met zijn eerste competitiegoal was van het kwartet aanvallers het minst succesvol. Weliswaar begon de 26-jarige aanvaller nu wel in de basis, Bayer Leverkusen had aan een rake vrije trap van Hakan Calhanoglu genoeg om na 1899 Hoffenheim (2-1) ook Hannover 96 te verslaan. Die Werkself heeft net als Bayern München daardoor zes punten.