Benschop wil niet haasten: 'Hoop dat Erdinç snel scoort'

Reacties

Hoewel Charlison Benschop in het eerste Bundesliga-duel van Hannover 96 niet in de basiself stond, maakt de aanvaller zich voorlopig geen zorgen. Hij hoopt zelfs dat zijn concurrent, Mevlut Erdinç, snel van de hatelijke nul verlost is.

Benschop wil niet haasten: 'Hoop dat Erdinç snel scoort'

In dat eerste competitieduel speelde Hannover met Erdinç als basisspeler met 2-2 gelijk tegen SV Darmstadt. Benschop mocht halverwege invallen en tekende al in de 48ste minuut voor de 1-1, terwijl de Turkse international net als in het bekerduel met Hessen Kassel (2-0 zege) niet scoorde en zelfs een penalty miste.

Toch betekenen de recente ontwikkelingen niet dat de voormalige spits van Stade Brest, AZ en RKC Waalwijk met zijn vuist op tafel slaat. 'Iedere spits staat onder druk. Ook Mevlut. Maar ik hoop dat hij snel zijn eerste goal maakt. Dan is die druk eraf en dat is goed voor onze ploeg', aldus Benschop, die deze zomer voor anderhalf miljoen euro overkwam van Fortuna Düsseldorf. Ook Erdinç is nieuw bij de Duitse club, hij verliet Saint-Étienne voor ruim drie miljoen euro.

'Maar ik voel me goed en ben fit, dat is het belangrijkste', stelt Benschop, die een contract tot medio 2018 signeerde. 'Ik ben  hier om mijn naam te vestigen in de Bundesliga, maar daar geef ik mezelf wel de tijd voor. Dat ik daarom nu tweede spits ben, zie ik niet als een probleem.' Komende zaterdag een invalbeurt tegen Bayer Leverkusen en dan direct scoren, zoals tegen Darmstadt? 'Dat zou prachtig zijn', zo besluit de spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.