VI Live: De Roon scoort in Coppa, Indi ziet Casillas nul houden

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

En dat was het weer voor vandaag, de VI Live.

LANDGENOTEN: FC Porto heeft zonder Bruno Martins Indi zijn eerste competitiewedstrijd met 3-0 gewonnen van Vitória de Guimarães. Vanaf de bank zag de Nederlandse verdediger dat Iker Casillas bij zijn officiële debuut voor zijn nieuwe club de nul hield. Vincent Aboubakar (2x) en Silvestre Varela scoorden.

22.58 uur: EINDSTAND SIVASSPOR - GALATASARAY 2-2
Lukas Podolski behoedt de Turkse kampioen tien minuten voor tijd voor een nederlaag.

LANDGENOTEN: Marten de Roon heeft tijdens een duel om de Coppa Italia met een treffer bijgedragen aan de 3-0 zege van Atalanta Bergamo op Cittadella. De van SC Heerenveen gekomen middenvelder maakte in de bekerwedstrijd na ruim een uur spelen de openingstreffer.

22.21 uur: GALATASARAY KOMT TERUG
Sivasspor komt op 2-0, maar meteen doet Galatasaray wat terug (2-1). Doelpuntenmaker is Burak Yilmaz, die in de tweede helft Wesley Sneijder verving. De middenvelder zou last van een rib hebben.

Istanbul Basaksehir, onlangs door AZ nog uit de Europa League geknikkerd, verloor op eigen veld van Antalyaspor (2-3). Bij de bezoekers was Samuel Eto'o tweemaal trefzeker.

22.05 uur: DOELPUNT AZ
Guus Hupperts dribbelt en dribbelt. Uiteindelijk vindt hij Robert Mühren, die de bal via de onderkant van de lat binnen werkt. Excelsior - AZ is 2-2.

21.52 uur: RUSTSTAND SIVASSPOR - GALATASARAY 1-0
Wesley Sneijder kijkt halverwege het duel met Sivasspor tegen een achterstand aan, maar de Turkse kampioen heeft nog een helft om de schade te herstellen.

21.38 uur: EINDSTAND AJAX - WILLEM II 3-0
Ajax boekt een geflatteerde overwinning op Willem II. In eigen huis schitterden de Amsterdammers niet. De Tilbugers kregen kort na rust mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar verzuimden de kansen te benutten. Anwar El Ghazi breidde de score vervolgens met twee treffers uit.

Arek Milik maakte tegen Willem II voor het eerst een competitietreffer namens Ajax met het hoofd.

21.37 uur: EINDSTAND FC TWENTE - ADO DEN HAAG 1-4
ADO bezorgt Twente een pijnlijke thuisnederlaag. De Tukkers kwamen via Hakim Ziyech terug in de wedstrijd, maar zagen de bezoekers via kopballen van Vito Wormgoor en Edouard Duplan uiteindelijk uitlopen naar een ruime zege.

21.34 uur: EL GHAZI SCOORT WEDEROM
Anwar El Ghazi zet Ajax met zijn tweede treffer van de avond op 3-0. Op aangeven van de ingevallen Lasse Schöne schiet de aanvaller vlak voor tijd raak.

21.31 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR - AZ 2-1
Een verrassende tussenstand in Rotterdam. Excelsior leidt halverwege met 2-1. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong, maar zag AZ even later via Markus Henriksen op gelijke hoogte komen. Tom van Weert bracht de Kralingers in de 33ste minuut weer aan de leiding.

21.23 uur: DUPLAN TEKENT VOOR 1-4
Na een perfecte voorzet van Ruben Schaken kopt Edouard Duplan binnen. ADO heeft het vanavond makkelijk tegen de kwetsbare Twente-verdediging.

21.20 uur: CERNY DEBUTEERT
Vaclav Cerny maakt zijn officiële Ajax-debuut. De zeventienjarige Tsjech komt bij een 2-0 voorsprong binnen de lijnen voor Riechedly Bazoer. Luistert de buitenspeler zijn eerste optreden in de hoofdmacht van de Amsterdammers op met een doelpunt?

21.17 uur: VAN WEERT SCOORT
Na ruim een half uur spelen komt Excelsior wederom op voorsprong. Tom van Weert maakt er namens de Rotterdammers 2-1 van. De spits tikt eenvoudig binnen na een kopbal van Sander Fischer.

21.15 uur: WORMGOOR KOPT RAAK
Deelt ADO de genadeklap uit? Vito Wormgoor bezorgt de Hofstedelingen in de 73ste minuut een 3-1 voorsprong. De verdediger kopt raak uit een hoekschop.

21.10 uur: EL GHAZI MAAKT 2-0
Anwar El Ghazi vergroot de marge. De Ajax-buitenspeler verdubbelt de voorsprong met een geplaatst schot.

21.09 uur DERIJCK BIJNA
Timoty Derijck heeft in de wedstrijd tegen PSV goed naar doelman Martin Hansen gekeken. De ADO-verdediger probeert met een artistiek hakje te scoren, maar het kunststukje van de Belg eindigt op de paal.

21.03 uur: ZIYECH SCOORT 1-2
Hakim Ziyech doet namens Twente iets terug. De aanvoerder brengt zijn ploeg met een doeltreffende vrije trap terug in de wedstrijd.

21.02 uur: BRUNO ANDRADE GEBLESSEERD ERUIT
Na een overtreding van Nemanja Gudelj moet Bruno Andrade geblesseerd naar de kant. Justin Mathieu vervangt de Braziliaanse aanvaller bij Willem II.

21.01 uur: WILLEM II DRINGT AAN
Willem II krijgt in de tweede helft de betere mogelijkheden. Richairo Zivkovic en Lesly de Sa verzuimen Ajax pijn te doen.

21.00 uur: SNEIJDER BEGINT MET GALATASARAY AAN COMPETITIE
Met Wesley Sneijder in de basis start Galatasaray het seizoen op bezoek bij Sivasspor. De Nederlanderse spelmaker speelt achter spits Lukas Podolski.

20.59 uur: HENRIKSEN MAAKT 1-1
Markus Henriksen doet namens AZ snel iets terug. De middenvelder schiet raak na een voorzet van Guus Hupperts.

20.57 uur: JANSSEN MIST ONBEGRIJPELIJK
Vincent Janssen helpt namens AZ een niet te missen kans om zeep. De spits heeft de bal voor het intikken, maar verzuimt voor de gelijkmaker te tekenen.

20.53 uur: STANS SCOORT
Jeff Stans zet Excelsior in de negende minuut op voorsprong tegen AZ. De middenvelder werkt van dichtbij uiterst beheerst af.

20.48 uur: DA CRUZ VOOR UVINI
Bruno Uvini blijft na rust achter in de Twente-kleedkamer. De Braziliaan wordt vervangen door de achttienjarige Alessio Da Cruz. Laatstgenoemde debuteert voor de Tukkers.

20.45 uur: AFTRAP EXCELSIOR-AZ
De wedstrijd tussen Excelsior en AZ is van start gegaan. AZ-trainer John van den Brom kiest voor een formatie met vijf middenvelders. Alfons Groenendijk begint met dezelfde elf als tegen NEC (1-0 verlies).

20.33 uur: RUSTSTANDEN EREDIVISIE
Ajax - Willem II 1-0
FC Twente - ADO Den Haag 0-2

Ruben Schaken loopt namens ADO Den Haag de 0-2 binnen tegen FC Twente.

20.30 uur: AJAX ONTSNAPT
Na een afgemeten voorzet van Bruno Andrade raakt een kopbal van Stijn Wuytens op slag van rust de lat.

20.23 uur: EINDSTAND DE GRAAFSCHAP - PEC ZWOLLE 0-3
PEC Zwolle pakt drie punten tegen De Graafschap. Na rust lopen de Zwollenaren uit naar een overtuigende overwinning: 0-3.

20.17 uur: EINDSTAND BORUSSIA DORTMUND - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 4-0
Vlak na rust bepaalt Henrikh Mkhitaryan de eindstand op 4-0 voor Borussia Dortmund.

20.14 uur: DOELPUNT VELDWIJK ONTERECHT AFGEKEURD
Lars Veldwijk schiet raak voor PEC Zwolle, maar de spits ziet zijn goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Uit de herhaling blijkt dat dit niet terecht is.

20.11 uur: GOAL SCHAKEN
ADO Den Haag komt op een 2-0 voorsprong in Enschede. Nick Marsman gaat gruwelijk in de fout en Ruben Schaken maakt het af. Net als Mike Havenaar maakt hij zijn eerste doelpunt voor ADO.

20.04 uur: MILIK DOET WILLEM II WEER PIJN
Vorig seizoen maakte Arek Milik in twee duels drie doelpunten tegen Willem II en ook nu is het weer raak. De Poolse spits kopt een voorzet van Davy Klaassen feilloos binnen: 1-0.

19.57 uur: DROOMDEBUUT HAVENAAR
Mike Havenaar heeft minder dan een kwartier nodig om te scoren voor zijn nieuwe werkgever ADO Den Haag. Op aangeven van Edouard Duplan schiet de Japanse spits binnen: 0-1.

19.56 uur: GOAL BECKER
Het is beslist in Doetinchem. Sheraldo Becker straft een fout van Thijs Bouma af. Hidde Jurjus kan de inzet niet keren: 0-3.

19.55 uur: OPSTELLINGEN EXCELSIOR – AZ
Excelsior-trainer Alfons Groenendijk laat het elftal staan dat woensdag met 1-0 verloor van NEC. Dabney dos Santos - vorige week nog ziek afgehaakt - en Guus Hupperts zijn de twee nieuwelingen bij AZ ten opzichte van het team dat kansloos verloor van Ajax (0-3).

De opstellingen:
Excelsior: Kurto; Karami, Fischer, Van Diermen, Kuipers; Kruijs, Auassar, Stans; Kuwas, Van Weert, Hasselbaink.
AZ: Rochet; Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps; Hupperts, Henriksen, Ortiz, Haye, Dos Santos; Janssen.

19.51 uur: GOAL VAN HINTUM
PEC Zwolle-linksback Bart van Hintum schiet een afvallende bal hard langs De Graafschap-doelman Hidde Jurjus, waarmee het duel beslist lijkt: 0-2.

19.45 uur: AFTRAP FC TWENTE - ADO DEN HAAG
Zowel FC Twente als ADO Den Haag begint in dit duel met een nieuwe spits. Bij Twente luistert deze naar de naam Michael Olaitan, terwijl Mike Havenaar in de punt van de aanval van ADO Michiel Kramer moet doen vergeten.

19.45 uur: AFTRAP AJAX - WILLEM II
Ajax hoop vanavond tegen Willem II op spektakel en Silvano Vos zorgde daar voor de aftrap al voor door meer dan 3100x hoog te houden. De speler van de E1 had nog even door kunnen gaan, maar moest stoppen vanwege de aftrap in Amsterdam.

19.41 uur: GOAL MARINUS
PEC Zwolle komt op een 1-0 voorsprong tegen De Graafschap. Wouter Marinus tikt een voorzet van Sheraldo Becker binnen.

19.19 uur: RUSTSTAND DE GRAAFSCHAP - PEC ZWOLLE 0-0
Veel regen in Doetinchem, maar weinig kansen. Dus is er halverwege bij De Graafschap - PEC Zwolle nog niet gescoord.

19.16 uur: RUSTSTAND BORUSSIA DORTMUND - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 3-0 Trainer Thomas Tuchel is ongetwijfeld in zijn nopjes met de eerste officiële wedstrijd van Borussia Dortmund onder zijn leiding. Dortmund heeft geen kind aan Borussia Mönchengladbach en leidt halverwege met 3-0. Marco Reus, Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan zijn de doelpuntenmakers bij Dortmund.

18.49 uur: KOOLHOF GEBLESSEERD
De Graafschap krijgt een domper te verwerken als aanvaller Dean Koolhof naar zijn lies grijpt. De twintigjarige aanvaller gaat naar de grond en wordt met een brancard van het veld gedragen. Vincent Vermeij is zijn vervanger.

18.44 uur: UITGLIJDER BEGOIS
PEC Zwolle-doelman Kevin Begois zorgt voor de eerste opwinding op De Vijverberg. Hij gaat onderuit op het spekgladde veld in Doetinchem, maar meer dan een hoekschop levert dit De Graafschap niet op.

18.38 uur: ZIVKOVIC KEERT TERUG
Ajax-huurlingen Richairo Zivkovic en Lesly de Sa staan om 19.45 uur in de basis bij Willem II. De Tilburgers nemen het dan in De Arena op tegen Ajax.

Opstelling Willem II: Lamprou; Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Koppers; Ojo, Falkenburg, S. Wuytens; De Sa, Zivkovic, Andrade.

18.32 uur: AJAX ONGEWIJZIGD
Ajax-trainer Frank de Boer speelt thuis tegen Willem II met hetzelfde basisteam als vorige week tegen AZ. De Amsterdammers wonnen toen met 3-0 in Alkmaar.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Gudelj, Klaassen, Bazoer; El Ghazi, Milik, Sinkgraven.

18.30 uur: AFTRAP DE GRAAFSCHAP – PEC ZWOLLE
De Graafschap is na drie jaar terug in de Eredivisie. Bij PEC Zwolle debuteert Bart Schenkeveld in de basis, op de plaats van de geblesseerde Dirk Marcellis.

De Graafschap: Jurjus; Bouma, Pröpper, Lammers, Will; Bannink, Smeets, Vida; Koolhof, Quekel, Kabasele.
PEC Zwolle: Begois; Van Polen, Schenkeveld, Lam, Van Hintum; Rienstra, Dekker; Becker, Marinus, Menig; Veldwijk.

18.30 uur: AFTRAP BORUSSIA DORTMUND - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Roel Brouwers zit ondanks een groot aantal blessure op de bank bij Borussia Mönchengladbach.

18.25 uur: DEBUTANTEN IN ENSCHEDE
Er staan twee debutanten aan de aftrap in Enschede. Michael Olaitan start in de spits bij FC Twente, terwijl Mike Havenaar bij ADO Den Haag voor het eerst in de punt van de aanval staat. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt.

FC Twente: Marsman; Ter Avest, Bruno Uvini, Katsikas, Schilder; Mokotjo, Gutierrez; Van der Heyden, Ziyech, Tapia; Olaitan.
ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor, Zuiverloon, Meijers; Kristensen, Alberg, Bakker; Schaken, Havenaar, Duplan.

LANDGENOTEN: Manager Marinus Dijkhuizen heeft met Brentford uitstekende zaken gedaan in het Championship. Zijn ploeg boog een 2-1 achterstand bij Bristol City om in een 4-2 zege, waardoor Brentford met vier punten uit twee duels gedeeld tweede staat in de een na hoogste afdeling van Engeland.

17.55 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Dick Advocaat verliest opnieuw met Sunderland en staat nu laatste, Leicester City is de verrassende koploper in de Premier League.

De eindstanden
Sunderland - Norwich City 1-3
Swansea City - Newcastle United 2-0
Tottenham Hotspur - Stoke City 2-2
Watford - West Bromwich Albion 0-0
West Ham United - Leicester City 1-2

LANDGENOTEN: Virgil van Dijk heeft met Celtic eenvoudig gewonnen van Inverness Caledonian Thistle. Al in de zeventigste minuut stond de ploeg van mandekker Van Dijk op een 4-0 voorsprong, al kwamen de bezoekers nog terug tot 4-2. Koploper van de Schotse Premier League is Van Dijk echter niet, want die eer is weggelegd voor een andere Nederlander: Alim Özturk. Mede dankzij een doelpunt van de in Alkmaar geboren verdediger won Hearts met 2-1 bij Ross County, waardoor de promovendus nog altijd zonder puntenverlies is.

17.41 uur: DEBUUT BERGHUIS
Zeven minuten voor tijd maakt Steven Berghuis zijn competitiedebuut voor Watford. Het staat nog 0-0 tegen West Bromwich Albion.

17.28 uur: OPSTELLINGEN DE GRAAFSCHAP – PEC ZWOLLE
Over iets meer dan een uur (18.30 uur) begint de eerste wedstrijd van vanavond in de Eredivisie. De Graafschap neemt het thuis op tegen PEC Zwolle.

De opstellingen
PEC Zwolle: Begois; Van Polen, Schenkeveld, Lam, Van Hintum; Rienstra, Dekker, Becker; Marinus, Menig, Veldwijk.

17.23 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Voor Klaas-Jan Huntelaar en Charlison Benschop is het Bundesliga-seizoen goed begonnen. Beide spitsen waren direct trefzeker. Huntelaar leverde dat met Schalke 04 een 3-0 zege op bij Werder Bremen, terwijl Benschop met Hannover 96 op 2-2 bleef steken tegen Darmstadt.

17.20 uur: OPNIEUW TEGENVALLER ADVOCAAT
Het is opnieuw niet de middag van Sunderland-manager Dick Advocaat. Nathan Redmond maakt de 3-0 voor de bezoekers van Norwich City.

17.12 uur: GOAL HUNTELAAR
Daar is het doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar! De Nederlandse spits mag daarvoor Leroy Sané bedanken. De zojuist ingevallen negentienjarige Duitser legt na een fraaie individuele actie op Huntelaar, die goed afrondt: 0-3.

16.59 uur: DEBUUT UTH
Mark Uth komt binnen de lijnen bij Hoffenheim 1899. Hij mag wat aan de 2-1 achterstand gaan doen tegen Bayer Leverkusen.

16.55 uur: ROOD BEERENS
Roy Beerens (Hertha) krijgt binnen een kwartier twee keer geel, bij FC Augsburg - Hertha BSC is het nu tien tegen tien. De stand is 0-1, door een benutte penalty van Salomon Kalou.

16.49 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Sunderland - Norwich City 0-2
Swansea City - Newcastle United 1-0
Tottenham Hotspur - Stoke City 2-0
West Ham United - Leicester City 0-2

16.40 uur: ROOD JANMAAT
Daryl Janmaat krijgt zijn tweede geel en kan vertrekken. Newcastle United moet verder met tien en kijkt ook nog tegen een 1-0 achterstand aan tegen Swansea City.

16.38 uur: NOG EEN TIK VOOR SUNDERLAND
Steven Whittaker zet Norwich City op 0-2. Dat is een flinke tegenslag voor Sunderland, zo vlak voor rust.

16.36 uur: DOELPUNT BENSCHOP
Charlison Benschop heeft Hannover 96 weer naast Darmstadt 98 gebracht (1-1)! De spits stond nog geen drie minuten op het veld, nadat hij in de rust Felix Klaus had vervangen.

Charlison Benschop met de 1-1 namens Hannover 96 tegen Darmstadt 98.

16.26 uur: TEGENSLAG ADVOCAAT
Sunderland komt voor eigen publiek op achterstand tegen Norwich City. Russell Martin neemt de 0-1 voor zijn rekening.

16.09 uur: DOELPUNT SWANSEA
Swansea City komt door een doelpunt van Bafetimbi Gomis op een 0-1 voorsprong tegen Newcastle United. Daryl Janmaat vervult een negatieve hoofdrol namens The Magpies, want hij heft buitenspel op.

16.04 uur: BIZARRE EIGEN GOAL
Een bizar moment bij Werder Bremen - Schalke 04! De gasten komen op voorsprong door een eigen doelpunt van Theodor Gebre Selassie, die de bal van de rand van het strafschopgebied met een fraaie boog achter zijn eigen doelman werkt: 0-1.

15.38 uur: EINDSTAND SOUTHAMPTON - EVERTON 0-3
Een pijnlijke thuisnederlaag voor Southampton-manager Ronald Koeman. Everton wint namelijk met 3-0. Romelu Lukaku is met twee doelpunten de gevierde man bij de bezoekers.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Klaas-Jan Huntelaar start als basisspeler met Schalke 04 het Bundesliga-seizoen met een uitwedstrijd tegen Werder Bremen. De Nederlandse spits vormt een aanvalsduo met Franco Di Santo. Bij FC Augsburg is aanvoerder Paul Verhaegh de rechtsback, terwijl bij opponent Hertha BSC Roy Beerens rechts op het middenveld staat. Charlison Benschop zit op de reservebank bij Hannover 96, dat uit tegen promovendus SV Darmstadt 98 speelt.

15.27 uur: EVERTON SLAAT WEER TOE
En dat is doelpunt nummer drie voor Everton! Ross Barkley krult de bal met zijn rechtervoet in de verre kruising achter Maarten Stekelenburg: 0-3. Dit zal Ronald Koeman pijn doen.

15.12 uur: SOUTHAMPTON KANSLOOS
Het lukt Southampton niet terug in de wedstrijd te komen tegen Everton, dat de 2-0 voorsprong relatief makkelijk verdedigt. Een nederlaag hangt in de lucht voor de club van Ronald Koeman.

West Ham United - Leicester City

Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum staan in de basis bij Newcastle United. Michel Vorm is bij Tottenham Hotspur zijn plek zoals verwacht kwijt aan Hugo Lloris. Tegenstander van Tottenham is Stoke City, waar Erik Pieters, Marco van Ginkel en Ibrahim Afellay starten. Jeremain Lens en Patrick van Aanholt nemen het met Sunderland op tegen Norwich City.

14.33 uur: RUSTSTAND SOUTHAMPTON - EVERTON 0-2

14.29 uur: GOAL EVERTON
Romelu Lukaku slaat weer toe! De Belg rondt af na een uitstekende pass van Ross Barkley. Southampton - Everton staat op slag van rust 0-2.

14.13 uur: STEKELENBURG REDT SOUTHAMPTON
Maarten Stekelenburg voorkomt de 0-2 van Everton. De doelman stopt een inzet van Ross Barkley met zijn voeten.

14.06 uur: GOAL EVERTON
Kort nadat Saido Mané een kans mist namens Southampton opent Everton de score! Romelu Lukaku kopt tegendraads raak via de onderkant van de lat na een uitstekende voorzet van Arouna Koné: 0-1.

13.45 uur: AFTRAP SOUTHAMPTON - EVERTON
Maarten Stekelenburg begint in de basis bij Southampton, waar Jordy Clasie vanwege een blessure nog altijd ontbreekt.
Southampton: Stekelenburg; Cédric, Yoshida, Fonte, Targett; Davis, Wanyama; Tadic, Long, Mané; Pellè.
Everton: Howard; Coleman, Stones, Jagielka, Galloway; McCarthy, Barry; Koné, Barkley, Cleverley; Lukaku.

13.40 uur: KOEMAN OP KRUKKEN
Southampton-manager Ronald Koeman is allesbehalve fit na zijn achillespeesoperatie van vorige week. Koeman is op krukken van de partij op Saint Mary's en zal de coaching tijdens het duel met Everton grotendeels overlaten aan zijn broer Erwin.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.