Pijlsnelle WK-ganger zesde aanwinst Swansea

Reacties

Opnieuw roert Swansea City zich op de transfermarkt. WK-ganger Jefferson Montero versterkt de frontlinie van de middenmoter uit de Premier League.

Pijlsnelle WK-ganger zesde aanwinst Swansea

Montero, een 24-jarige aanvaller uit Ecuador, tekent een vierjarig contract bij Swansea. De 1.69 meter lange frontman komt over van het Mexicaanse Morelia. Het wordt niet zijn eerste avontuur in Europa, want de dribbelaar die bekend staat om zijn enorme snelheid stond tussen 2009 en 2012 ook al onder contract bij Villarreal, Levante en Real Betis.

De veertigvoudig international kwam tijdens alle WK-duels van Ecuador, dat in de groepsfase strandde, in actie. In het oefenduel met Oranje van 17 mei (1-1) was hij trefzeker. Montero is de tweede Ecuadoriaanse WK-ganger die aan zijn optredens in Brazilië een transfer van de Mexicaanse competitie naar de Premier League verdient. Enner Valencia ruilde Pachuca onlangs al in voor West Ham United.

Intocht
Montero is alweer de zesde zomeraanwinst van Swansea, dat daarmee een van de meest actieve clubs is op deze transfermarkt. Eerder kwamen Marvin Emnes, Gylfi Sigurdsson, Lukasz Fabianski, Bafetimbi Gomis en Stephen Kingsley de club al versterken.

Tegenover die intocht staat het vertrek van een aantal belangrijke spelers. Michel Vorm vertrok naar Tottenham Hotspur, net als Ben Davies. Ook Michu (Napoli) zocht zijn heil elders. De toekomst van Jonathan de Guzman, die de afgelopen twee seizoenen werd geleend van Villarreal, is ongewis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.