Piepjonge Verdonk verrast door Feyenoord-debuut

Reacties

'Het gaat op dit moment allemaal veel sneller dan ik had gedacht.' Calvin Verdonk is aangenaam verrast door zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord. Hiermee is hij na de momenteel aan FC Dordrecht verhuurde Matthew Steenvoorden, Lucas Woudenberg, Wesley Dammers en Rick Karsdorp het vijfde talent dat dit seizoen debuteerde bij de Rotterdammers.

Piepjonge Verdonk verrast door Feyenoord-debuut

De zeventienjarige Verdonk debuteerde in de met 3-0 gewonnen wedstrijd van Feyenoord op NAC Breda. De verdediger kwam in de 73ste minuut in het veld voor Lucas Woudenberg. Verdonk staat dit seizoen geregeld in de basis bij Feyenoord A1 en maakte al diverse malen zijn opwachting in het elftal van Jong Feyenoord/Excelsior.

Verdonk had zijn debuut totaal niet aan zien komen. 'Lucas had kramp en kon niet verder', blikt hij terug op de clubsite. 'Vervelend voor hem, maar uiteindelijk mooi voor mij. Het gaat op dit moment allemaal veel sneller dan ik had gedacht. Daarom was ik vooraf ook best nerveus, maar alle zenuwen verdwenen direct na mijn eerste balcontact. Daarna kon ik echt genieten.'

Volgens Verdonk toont zijn debuut, en dat van de jongelingen die hem dit seizoen voorgingen, de kwaliteit van de eigen opleiding. 'Dat er zoveel zelf opgeleide jongens in het veld stonden, zegt iets over de jeugdopleiding van Feyenoord.'

Feyenoord staat derde in de Eredivisie, met een punt meer dan nummer vier AZ Alkmaar. De derde plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op directe plaatsing voor de Europa League. De Rotterdammers gaan op 5 april op bezoek bij AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.