NAC wint al 59 jaar geen competitieduel in De Kuip

Reacties

● Feyenoord speelde 47 thuiswedstrijden tegen NAC in de Eredivisie, maar verloor nog nooit (W34, G13).

NAC wint al 59 jaar geen competitieduel in De Kuip

● De Rotterdammers pakten twintig van de mogelijke vierentwintig punten in de laatste acht Eredivisieduels met NAC (W6, G2 – thuis en uit).

● Feyenoord is ongeslagen in de laatste negen competitieduels voor eigen publiek (W8, G1) en maakte in deze reeks steeds minimaal twee doelpunten per wedstrijd.

● Feyenoord kreeg in de laatste vijf thuisduels in competitieverband een doelpunt tegen; de laatste keer dat de club zes wedstrijden op rij het doel niet schoon hield was in mei 2011 (acht wedstrijden).

● Jens Toornstra was betrokken bij vier doelpunten in zijn laatste drie Eredivisiewedstrijden tegen NAC (drie goals, één assist).

● Feyenoord heeft evenveel punten en overwinningen als afgelopen seizoen na 25 speelronden (45, W13, G6, V6).

● Feyenoord maakt dit seizoen in verhouding de meeste doelpunten van binnen de zestien (95 procent), terwijl NAC Breda relatief gezien het meest van buiten de zestien scoort (32 procent).

● Guyon Fernandez maakte nog geen doelpunten voor NAC, maar produceerde in het verleden drie goals in drie Eredivisiewedstrijden tegen Feyenoord.

● NAC-aanwinst Demy de Zeeuw was betrokken bij vier doelpunten in zijn laatste drie competitieduels met Feyenoord (twee goals, twee assists).

● NAC-middenvelder Joeri de Kamps keert terug van een schorsing. De Amsterdammer ontving dit seizoen al elf gele kaarten. Met nog een gele kaart erbij streeft De Kamps Barry van Galen voorbij, die in dienst van AZ in 1998/99 ook elf afzonderlijke gele kaarten kreeg.

● NAC Breda kan voor de tweede keer dit seizoen drie duels ongeslagen blijven.

● Robert Maaskant reisde als trainer acht keer af naar De Kuip voor een Eredivisiewedstrijd en keerde in totaal met één punt en drie goals huiswaarts.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.