'Pielende' Van Ginkel blij met hernieuwde vertrouwen

Marco van Ginkel toonde zich verheugd met de zege die Vitesse zaterdagavond op bezoek bij FC Groningen boekte (1-3). De middenvelder annex aanvaller was eveneens blij met zijn eigen treffer, waarmee hij een flink aandeel had in de tweede overwinning (1-3) van de Arnhemmers op rij.

'Ik heb eigenlijk best lang gewacht op een doelpunt', vertelt Van Ginkel opgelucht op de clubwebsite. 'Ik was daar inderdaad een beetje mee aan het pielen. Gelukkig maakte ik vandaag de openingstreffer.'

'Ik ben vooral blij dat we gewonnen hebben', vervolgt Van Ginkel zijn analyse. 'We hadden het in de eerste helft namelijk best lastig. We speelden te veel de lange bal. Gelukkig maakten we in de tweede helft de 2-0, waarna we eigenlijk wel dachten dat het over was. Door een onterechte strafschop werd het nog spannend, maar na die prachtige 1-3 was het gespeeld.'

Vitesse lijkt weer iets van de oude vorm terug te krijgen, weet ook Van Ginkel. 'Twee keer op rij winnen, dat zorgt voor vertrouwen. Deze lijn moeten we doortrekken', besluit hij. Vitesse bezet met zes punten achterstand op Feyenoord de zevende plaats. Foto: VI Images