Piazón maakt meteen aanspraak op basisplaats bij Vitesse

Lucas Piazón kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade waarschijnlijk op een basisplaats rekenen bij Vitesse. Trainer Peter Bosz is vanzelfsprekend blij met de komst van de negentienjarige Braziliaan, die wordt gehuurd van Chelsea.

Piazón maakt meteen aanspraak op basisplaats bij Vitesse

'Ik neem hem morgen mee', vertelde Bosz vrijdag tijdens de persconferentie. 'Hij kan goed voetballen, maar dat kan iedereen die bij Chelsea speelt. Hij is er nog te kort om hem echt goed te kennen, dat moet nog gaan gebeuren.'

Piazón speelde afgelopen seizoen al op huurbasis in de Primera División bij Málaga. Toch koos hij ervoor om dit seizoen in de Eredivisie te voetballen. Dat deed hij op aanraden van enkele oud-spelers van Vitesse.

'Ik had na mijn avontuur in Spanje meerdere opties, maar Vitesse leek me de beste keuze. Ik heb met Marco van Ginkel en Tomás Kalas gesproken, die vertelden goede dingen over de club', legde de in São Paulo geboren aanvaller uit.

Linkerkant
Piazón trainde deze week inmiddels al drie keer mee met de selectie van de Arnhemmers en dat is waarschijnlijk voldoende om meteen een plek in de basis op te eisen. Naar eigen zeggen kan hij op meerdere posities uit de voeten. 'Ik heb eigenlijk mijn hele leven als linksbuiten gespeeld, maar sta de laatste tijd ook regelmatig op de nummer 10-positie. Aan de linkerkant voel ik me echter het meest op mijn gemak.'

Dat is naar verwachting ook de positie waar Piazón zaterdag in Kerkrade zijn debuut voor Vitesse zal maken, wat ten koste zal gaan van Giorgi Chanturia. Of Kelvin Leerdam in actie kan komen is nog niet zeker. De van Feyenoord overgenomen middenvelder kampt met een teenblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen