Petrovic na horrorreeks ADO hoopvol door nieuw elan

Reacties

Tijd om rustig te wennen is er voor de nieuwelingen bij ADO Den Haag niet. Trainer Zeljko Petrovic beseft dat er in deze situatie geen tijd te verliezen is en heeft de druk opgevoerd voor het thuisduel met Vitesse (vrijdag, aftrap 20.00 uur).

Petrovic na horrorreeks ADO hoopvol door nieuw elan

Lang leek de bestuurlijke malaise geen invloed te hebben op het eerste elftal. Door een reeks met zeven nederlagen in de laatste acht duels zijn de Hagenaars inmiddels echter afgezakt naar de vijftiende plaats. Slechts op basis van het doelsaldo staat ADO nog boven de degradatiestreep. Petrovic is op het clubkanaal duidelijk: 'We moeten knallen, het is voor ons 5 voor 12.'

De trainer is wel positief gestemd over de zaken die gedaan zijn op de transfermarkt. Liefst vijf spelers werden naar Den Haag gehaald: Guyon Fernandez, Donny Gorter, Randy Wolters, Abdenasser El Khayati en Abel Tamata. 'Door die nieuwe spelers verandert er iets in de groep, iets positiefs', meent de ADO-coach.

Wie wel en niet spelen tegen Vitesse wil Petrovic nog niet kwijt. Hij lijkt er zelf ook nog niet helemaal uit. 'Die afweging moeten we nog maken. Dat ze allemaal spelen, gaat sowieso niet gebeuren. Wolters en El Khayati zijn wel honderd procent fit.' Tegen Vitesse moet ADO het zonder blessuregevallen Aaron Meijers en Mike Havenaar doen. Ook de geschorste Tom Beugelsdijk ontbreekt. Dion Malone zit na blessureleed vermoedelijk wel weer op de bank.

Met Vitesse treft ADO een ploeg in vorm. De Arnhemmers wonnen drie van hun vier wedstrijden na de winterstop, waaronder die in het bekertoernooi tegen Feyenoord. Dat neemt niet weg dat Petrovic hoopvol gestemd is. 'Ik ga er altijd vanuit dat we thuis van iedereen kunnen winnen. Dat moet je altijd denken, je moet nooit rekening houden met verliezen. Ik heb een positief gevoel, met name door die nieuwe spelers gaat denk ik iets veranderen. Dat is alleen maar goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.