Periodetitel Sparta in gevaar na eerste verlies onder Pastoor

De eerste nederlaag van Sparta Rotterdam onder leiding van trainer Alex Pastoor is een feit. De Kasteelclub, die lange tijd met tien man speelde, ging in eigen huis verrassend onderuit tegen Jong PSV: 0-2.

Die nederlaag kan voor Sparta weleens fataal zijn in de strijd om de derde periodetitel in de Jupiler League. VVV-Venlo heeft dinsdag bij een overwinning in de uitwedstrijd tegen concurrent De Graafschap namelijk de beste papieren. In dat geval beginnen de Limburgers aan de voorlaatste speelronde met drie punten voorsprong op Sparta.

Tegen Jong PSV moesten de Rotterdammers op hun eigen Kasteel al na zeven minuten verder met tien man. Kenny Teijsse kreeg de rode kaart na een overtreding op Olivier Rommens. En daar bleef het niet bij, want twee minuten later opende Erik Quekel de score namens de bezoekers. De aanvaller stapte onlangs over van FC Den Bosch en maakte zondagmiddag zijn eerste treffer in dienst van de Eindhovenaren. Diezelfde Quekel bepaalde diep in de blessuretijd de eindstand op 0-2.

Sparta is na 25 speelronden terug te vinden op de zesde plaats in de Jupiler League, terwijl Jong PSV na evenveel wedstrijden de veertiende plek bezet.