Eghan scoort bij rentree in beloftenploeg FC Twente

Reacties

Jong FC Twente heeft in de Jupiler League mede dankzij Shadrach Eghan met 3-1 gewonnen van Telstar. De Ghanese middenvelder mocht meedoen bij de ploeg van Jan Zoutman om ritme op te doen na een slepende schouderblessure die hem sinds oktober aan de kant hield en opende prompt de score.

Eghan scoort bij rentree in beloftenploeg FC Twente

Eghan (foto) zette na twintig minuten 1-0 op het scorebord en zag die treffer gevolgd worden door de 2-0 van Jari Oosterwijk vlak voor rust. Waar 2-0 de ruststand leek te gaan worden, zorgde Merlin Schütte alsnog voor 3-0 in de blessuretijd van het eerste bedrijf.

Daardoor stond Telstar in de tweede helft voor een zo goed als onmogelijke opgave. Via Tim Keurntjes werd wel de eer gered. Even daardoor was Telstar nog tot tien gereduceerd door een rode kaart voor Oliver Rifai.

Uiteindelijk bleef het 3-1 waardoor Jong Twente stijgt naar de dertiende plek. Telstar blijft zeventiende. In de strijd om winst van de derde periodetitel vertolkten beide ploegen al geen hoofdrol. Het duel tussen Jong FC Twente en Telstar werd in Emmen afgewerkt om de grasmat van de Grolsch Veste, die in slechte conditie verkeert, te ontzien.

Dankbaar
'Ik ben heel blij om weer terug te zijn en weer op het veld te staan om  wedstrijden te spelen', liet Eghan na afloop op de clubwebsite weten. 'Door mijn blessure ben ik er ruim drie maanden uit geweest. Dat was best een moeilijke tijd voor me, juist omdat ik zo graag voetbal. Ik moest geduldig  zijn en toewerken naar mijn herstel. Ik ben de medische staf erg dankbaar voor de manier waarop ze me begeleid hebben. Op dit moment voel ik me goed. De komende tijd wil ik zo veel mogelijk speelminuten  maken om weer helemaal fit te worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.