VI Vandaag: kan AZ koploper PSV wel stoppen?

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: kan AZ koploper PSV wel stoppen?

  1. AZ - PSV

PSV moet op weg naar de 22ste landstitel uit de clubhistorie nog een aantal lastige hordes nemen, te beginnen vanavond. De koploper gaat op bezoek bij AZ dat van zijn laatste elf competitieduels er slechts één verloor en vierde staat. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt in Alkmaar tussen de twee ploegen die in 2015 uiterst goed presteren (zie kader).

Ook staat vanavond een vrijwel volledige speelronde in de Jupiler League op het programma en speelt Borussia Dortmund in de Bundesliga thuis tegen FSV Mainz 05.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. Derbyweekend

Daarnaast blikken we vandaag op VI.nl alvast vooruit op de andere duels uit de 23ste speelronde van de Eredivisie, met daarin onder meer Heracles Almelo - Feyenoord (zaterdag 18.30 uur) en Ajax - FC Twente (zondag 16.45 uur).

Het is bovendien een heus derbyweekend in de Eredivisie, want op zondag staat zowel SC Cambuur - SC Heerenveen (12.30 uur) als PEC Zwolle - Go Ahead Eagles (14.30 uur) op het programma.

  1. VI Premium

De nieuwe Voetbal International ligt weer op de mat en in de kiosken, en op VI Premium zijn diverse verhalen uit nummer 7 terug te lezen. Bijvoorbeeld aandacht voor Sparta Rotterdam, dat onder Alex Pastoor bezig is aan een opmerkelijke opmars. Is promotie een reëel doel voor De Kasteelheren? Pastoor geeft het antwoord. Op zijn roerige vertrek bij AZ wil Pastoor nog niet terugblikken. Maar: 'Er komt nog weleens een boek van mijn hand, waarin ik mijn verhaal zal doen', vertelt hij in het interview. Lees hier het hele verhaal.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Op 13 februari in... 2012

Committeerde Marco van Basten zich aan zijn derde grote klus als trainer. Na dienstverbanden bij Ajax en Oranje tekende de voormalige superspits een contract bij SC Heerenveen, om vanaf de zomer van 2012 de vertrekkende Ron Jans op te volgen. Van Basten was twee seizoenen trainer in Friesland en maakte medio 2014 de overstap naar AZ. In Alkmaar kwam zijn trainerscarrière ten einde. Vanwege de stress die met het vak gepaard gaat, trad Van Basten terug tot assistent.

Marco van Basten bij het begin van zijn tijd als Heerenveen-coach.
Marco van Basten bij het begin van zijn tijd als Heerenveen-coach.
  1. Jarig

Eljero Elia - Southampton (1987)
Hedwiges Maduro - PAOK Saloniki (1985)
Rafa Márquez - Hellas Verona (1979)
Kevin Strootman - AS Roma (1990)
Joey van den Berg - SC Heerenveen (1986)
Memphis Depay - PSV (1994)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.