Pepe en Fernandes furieus over arbiter: 'Zo wordt Argentinië wereldkampioen'

Pepe en Bruno Fernandes begrijpen er niets van dat met Facundo Tello een Argentijnse scheidsrechter leiding had over de kwartfinale tegen Marokko. Het tweetal zag Portugal met 0-1 onderuitgaan en vond dat dit deels aan de arbiter lag.

Marokko
Marokko
1 - 0
Portugal
Portugal

'Het is onacceptabel dat een Argentijnse scheidsrechter deze wedstrijd floot na wat Lionel Messi gisteren heeft gezegd. In de tweede helft lag het spel steeds stil en werden er slechts acht minuten toegevoegd. Zij waren negentig minuten lang bezig om ons spel te ontregelen met kleine overtredingen, maar de scheidsrechter deed er niets tegen. Na wat ik vandaag heb gezegd, kan je Argentinië de titel geven', zei Pepe na afloop volgens Portugese media.

De Portugese verdediger had zelf ook nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn kopbal miste het doel. Het leverde hem een kus op van de Marokkaanse speler Jawad El Yamiq. 'We zijn teleurgesteld, we hadden de kwaliteit om te winnen en het is ons helaas niet gelukt', vervolgde de 39-jarige Pepe. 'Ze hadden geluk dat wij niet scoorden.'

Ook Bruno Fernandes vindt het gek dat de scheidsrechter zo weinig extra tijd meetelde. 'We wisten al wat voor scheidsrechters er op dit WK zouden zijn toen we hier aan begonnen. Ik wil er niet te diep ingaan, maar het spel lag zo vaak stil en er hadden op zijn minst vijftien à twintig minuten extra tijd moeten zijn. We wisten dat tegen meer zouden spelen dan het Marokkaanse team alleen', aldus de Manchester United-middenvelder.

'Ik moet zeggen dat ik het heel vreemd is dat een scheidsrechter van een land dat nog in het toernooi zit onze wedstrijd fluit en dat er geen Portugese scheidsrechters meer op het WK fluiten', vervolgde de furieuze Fernandes. 'Deze scheidsrechters fluiten niet in de Champions League en zijn niet gewend aan dit soort wedstrijden met dit tempo. In de eerste helft had ik een penalty moeten krijgen, ik laat mezelf nooit vallen. Ik stond alleen voor de keeper en had op doel kunnen schieten. Dat is zo duidelijk als wat.'

Fernandes denkt niet dat de heisa rondom Cristiano Ronaldo voor de uitschakeling heeft gezorgd. 'Misschien klikken mensen meer op het nieuws rondom hem, maar voor ons als team had het geen gevolgen. Het lukte gewoon niet om Marokko te verslaan. We kunnen wel zeggen dat we meer kansen hebben gecreëerd, maar Marokko staat verdiend in de volgende ronde. Wij hebben niet goed gespeeld, want we hebben niet gewonnen.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.