Pellegrini tegen Real Madrid uit op revanche en eerherstel

Reacties

De koppeling aan Real Madrid in de halve finale van de Champions League, biedt Manchester City-manager Manuel Pellegrini een unieke kans op revanche. Hij werd in 2010 uit Madrid weggestuurd met een puntenrecord op zak.

Pellegrini tegen Real Madrid uit op revanche en eerherstel

Op 1 juni 2009 tekende Pellegrini een tweejarig contract bij Real Madrid. De Chileen kwam binnen als de kroonprins van het trainersgilde van de Primera División, na zijn indrukwekkende werk bij Villarreal. Na zijn entree in 2004, zorgde hij ervoor dat de provincieclub aansluiting kreeg bij de Spaanse top. In 2005 eindigde Villarreal vierde en in 2008 zelfs tweede. El Submarino Amarillo speelde bovendien sprankelend voetbal. Pellegrini leek daarmee de juiste man voor Real Madrid.

Pellegrini liet ook Real Madrid schitteren. Cristiano Ronaldo (33 goals) en Gonzalo Higuaín (29) scoorden allebei aan de lopende band. In totaal maakte Real Madrid liefst 102 competitiedoelpunten, het was pas in de tweede keer in de historie dat De Koninklijke de barrière van honderd goals slechtte. Met 96 punten in de Primera División behaalde Real Madrid zelfs zijn hoogste puntenaantal ooit.

Rafael van der Vaart kwam onder Manuel Pellegrini tot 26 competitieduels voor Real Madrid, waarin hij zes keer scoorde.
Rafael van der Vaart kwam onder Manuel Pellegrini tot 26 competitieduels voor Real Madrid, waarin hij zes keer scoorde.

Toch vloog Pellegrini eruit. Voorzitter Florentino Pérez was niet geïnteresseerd in het goede spel, de karrenvracht aan doelpunten en recordlading punten. Het enige waar hij aan het einde van het seizoen naar kijkt is prijzen. Doordat Barcelona (99 punten) dat seizoen nóg beter was dan Real, kon Pellegrini al na een jaar zijn koffers pakken. De beslissing kwam de door prijzen geobserdeerde Pérez op veel kritiek te staan, maar de megalomane preses had er maling aan.

Nog altijd is Pellegrini met zeges in 82 procent van de competitiewedstrijden de trainer met het hoogste winstpercentage ooit bij Real. Zijn opvolger José Mourinho bracht de club weliswaar een landstitel, maar in de periode dat The Special One aan het roer stond in Madrid (2010-2013) hadden de fans van de club wekelijks heimwee naar het voetbal van onder Pellegrini.

In de halve finale van de Champions League keert Pellegrini volgende week terug in Estadio Santiago Bernabéu, maar dinsdag wacht eerst thuis de heenwedstrijd. Indien zijn Manchester City zich ten koste van Real Madrid voor de finale van het miljoenenbal plaatst, heeft hij de best denkbare revanche op zijn oude club en redt hij zijn eer in Manchester.

Want zelfs als Pellegrini zijn Engelse club dit seizoen uiteindelijk de Cup met de Grote Oren bezorgt, staat hij door de komst van Pep Guardiola een paar weken later immers op straat. De wetenschap dat zelfs het bereiken van een mijlpaal in de clubhistorie zijn baan niet kan redden, is voor Pellegrini een merkwaardige parallel met zijn tijd in Madrid. En misschien ook wel de allerbeste motivatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.