'Pellè zou met Pelé op zijn rug moeten gaan spelen'

Reacties

Sinds Graziano Pellè voor Southampton begon te scoren was hij al in beeld bij bondscoach Antonio Conte, een plaats in de Italiaanse selectie lijkt na zijn schitterende goal van zaterdag tegen Queens Park Rangers alleen maar dichterbij te komen. Hoewel de ex-Feyenoorder de hemel in wordt geprezen, blijft hij zelf bescheiden.

'Pellè zou met Pelé op zijn rug moeten gaan spelen'

Pellè schoot Southampton met een prachtige omhaal naar de vierde competitiezege op rij. Het kwam de 29-jarige Italiaan niet alleen op complimenten te staan van Ronald Koeman, ook bij de BBC schatten ze de treffer op waarde. 'Pellè zou met Pelé op zijn rug moeten gaan spelen, dat is een van de mooiste doelpunten die ik ooit heb gezien', zei analyticus Jason Roberts.

De treffer van de gewezen clubtopscorer van Feyenoord is nu al een serieuze kanshebber voor de titel Goal of the Season, zoals Koeman zaterdag ook al stelde. 'Geweldig… Hoe hij dat doelpunt maakte, geweldig. We weten dat hij een fantastische spits is, een fantastisch aanspeelpunt voor het team. Maar als je zulke goals maakt, gaat dat de hele wereld over.'

Ronald Koeman kan zijn geluk niet op na de winnende treffer van Graziano Pellè.
Ronald Koeman kan zijn geluk niet op na de winnende treffer van Graziano Pellè.

Pellè zelf werd geconfronteerd met het feit dat hij in beeld is bij Conte. 'Het zou raar zijn als dat niet het geval was', vertelde de zomeraankoop van The Saints. 'Ik doe het goed en weet van mezelf wanneer ik iets verdien of niet. Ik verdien het nu om in beeld te zijn bij de nationale ploeg, maar om te zeggen dat ik al moet worden opgeroepen gaat me te ver. Er zijn meer spelers die dat verdienen.'

Pellè weet als geen ander dat er in de Serie A voldoende spitsen rondlopen van een vergelijkbaar kaliber. 'En er zullen maar vijf aanvallers worden geselecteerd. Om bij de beste vijf spitsen van Italië te zitten is niet eenvoudig', aldus de ex-jeugdinternational, die gezien de statistieken een kans verdient. Van alle concurrenten kan alleen Pablo Osvaldo (Internazionale) de productie van Pellè (vijf goals) bijbenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.