Pellè uitblinker, Chelsea wint dankzij hattrick Diego Costa

Diego Costa en Graziano Pellè hebben hoofdrollen voor zichzelf opgeëist in de Premier League. Costa (foto boven) maakte een hattrick, terwijl Pellè twee keer scoorde. Dat bezorgde Chelsea een 4-2 zege op Swansea City, terwijl de Italiaanse spits Southampton langs Newcastle United hielp (4-0).

Chelsea – Swansea City 4-2
Diego Costa heeft Chelsea met een hattrick langs Swansea City geholpen: 4-2. De Spaanse spits, die zeven keer scoorde in zijn eerste vier competitieduels, gaf daarmee een vervolg aan zijn bliksemstart op Stamford Bridge.

Costa werd deze zomer overgenomen van Atlético Madrid om Chelsea te verlossen van het spitsenprobleem, terwijl Cesc Fabregas het middenveld van creativiteit moest voorzien. Het Spaanse duo stelt vooralsnog niet teleur. Ook thuis tegen Swansea, dat via een eigen doelpunt van John Terry in de elfde minuut brutaal de leiding nam, maakten Costa en Fabregas het verschil.

Cesc Fabregas staat na vier competitieduels in het shirt van Chelsea al op zes assists.

Vlak voor rust maakte Costa zijn eerste goal van de middag, na een corner van Fabregas en in de 56ste minuut was de ex-speler van Barcelona opnieuw de aangever bij de tweede treffer van de Spaanse spits. Twintig minuten voor tijd gooide Costa het duel in het slot door een pass van Ramires tot doelpunt te promoveren. Invaller Loïc Rémy scoorde vervolgens direct bij zijn debuut, alvorens Jonjo Shelvey de eindstand op 4-2 bepaalde.

Hierdoor is Chelsea de enige club in Engeland die nog zonder puntenverlies is, tot het bezoek aan Stamford Bridge had Swansea ook nog alles gewonnen.

Southampton – Newcastle United 4-0
Graziano Pellè heeft Southampton langs Newcastle United, met basisspelers Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita, geholpen. Met twee treffers maakte de Italiaanse spits, die deze zomer gekocht werd van Feyenoord, het verschil: 4-0.

Graziano Pellè gaat bij Southampton gewoon door met scoren. Na vier competitiewedstrijden staat de teller al op drie.

Al in de zesde minuut opende Pellè de score met een kopbal op aangeven van Ryan Bertrand. In de twintigste minuut stelde Dusan Tadic hem in staat om zijn tweede treffer van de middag binnen te tikken. Na rust bepaalden Jack Cork en Morgan Schneiderlin de eindstand op 4-0 voor de ploeg van manager Ronald Koeman, die direct een basisplaats had ingeruimd voor aanwinst Toby Alderweireld.

Sunderland – Tottenham Hotspur 2-2
Twee doelpunten van spelers met een Eredivisieverleden hebben Tottenham Hotspur niet aan een zege geholpen bij Sunderland. Nacer Chadli (ex-FC Twente), die is opgebloeid onder manager Mauricio Pochettino, zette zijn elftal in de tweede minuut op voorsprong via een rebound. Sunderland antwoordde direct op de treffer met een gelijkmaker van Adam Johnson.

Christian Eriksen (ex-Ajax) bracht in de 48ste minuut zijn ploeg weer aan de leiding, nadat Patrick van Aanholt een voorzet van Chadli slecht verwerkte. Een eigen doelpunt van Harry Kane zorgde er in de slotfase voor dat een overwinning van Tottenham uitbleef.

West Bromwich Albion – Everton 0-2
Everton heeft op bezoek bij West Bromwich Albion zijn eerste competitiezege van het seizoen geboekt. De volledige doelpuntenproductie van The Toffees, die vorig seizoen vijfde eindigden in de Premier League, werd verzorgd door Belgen. Romelu Lukaku en Kevin Mirallas kwamen tot scoren.