Arsenal komt heel goed weg met remise tegen City

De bijzonder vermakelijke topper tussen Arsenal en Manchester City is onbeslist geëindigd: 2-2. De thuisclub trakteerde de toeschouwers op twee prachtige goals, maar mocht uiteindelijk blij zijn met een punt vanwege een regen aan kansen in de slotfase voor City.

Arsenal begon flitsend aan het thuisduel en maakte het de defensie van City lastig met enkele razendsnelle aanvallen. De debuterende Danny Welbeck was in die fase de gevaarlijkste man aan Londense zijde. Hij opende in de twaalfde minuut bijna de score, maar zijn prachtige wippertje belandde op de paal.

Kort daarna raakte Arsenal zijn overwicht kwijt. Een vlijmscherpe counter van City, waar Frank Lampard voor het eerst meedeed, leidde de openingstreffer in. Mathieu Flamini verloor een cruciaal duel op het middenveld, waarna Jesus Navas op rechts ontsnapte en Sergio Agüero een niet te missen kans bood op enkele meters van het doel: 0-1. City kreeg even later een enorme mogelijkheid op een tweede doelpunt, maar David Silva kreeg de bal niet voorbij Wojciech Szczesny.

Na rust golfde het spel op en neer. Arsenal was wat dreigender en trok de stand in de 65ste minuut gelijk dankzij een technisch volmaakte actie van Jack Wilshere. Hij werd op de hoek van het vijfmetergebied vrijgespeeld, nam de bal met links aan en wipte het leer daarop in een keer met rechts over Joe Hart in het doel (foto onder). Het was zijn eerste competitietreffer sinds 13 januari. Een nieuw moment van individuele klasse bracht Arsenal tien minuten later de voorsprong. Wilshere bracht Alexis Sánchez met een kopbal in stelling en de Chileen ramde de bal uit de lucht in één keer in de kruising: 2-1.

Lang hield die voorsprong geen stand, want in de 83ste minuut sloeg City weer toe. Martin Demichelis stond bij een corner van Aleksandar Kolarov vogelvrij en kopte hard raak: 2-2. City bracht Arsenal vervolgens aan het wankelen en ging vol voor de overwinning. Die kwam er ook bijna, want Kolarov knalde in de 88ste minuut op de paal en het aluminium voorkwam in blessuretijd ook nog een eigen doelpunt van Laurent Koscielny. Bovendien liet Edin Dzeko daarna een reusachtige kans onbenut.

Arsenal blijft door het resultaat ongeslagen, maar kan onmogelijk tevreden zijn met de behaalde zes punten uit vier wedstrijden. City behaalde uit datzelfde aantal duels een punt meer.