Pellè ontsnapt aan gele kaart door fout arbiter Vink

Feyenoord, Joris Mathijsen en Graziano Pellè zijn ontsnapt aan een gele kaart. Scheidsrechter Pieter Vink schreef de gele kaart zondag toe aan de Italiaan, terwijl Joris Mathijsen de vermeende overtreding beging en niet Pellè. Omdat de verwisseling niet op het wedstrijdformulier stond ontloopt de Italiaanse spits van de Rotterdammers nu zijn derde gele kaart van dit seizoen.

Pellè ontsnapt aan gele kaart door fout arbiter Vink

Na de 1-0 nederlaag bij RKC Waalwijk bleek dat Vink de gele kaart van Pellè aan de verkeerde speler had toegekend. Nadat de Rotterdamse club daar melding van had gemaakt, heeft de aanklager betaald voetbal besloten op basis van de reglementen de kaart niet te registeren. De kaart wordt eveneens níét toegeschreven aan Mathijsen. Voor hem was het zijn derde gele prent van dit seizoen geweest.

Alleen als de arbiter van dienst van een dergelijke verwisseling melding maakt op het wedstrijdformulier, kan de kaart nog aan een andere speler worden toegekend. Nu kan dat niet meer.

Pellè was in Waalwijk pas net terug van een schorsing van drie duels vanwege een rode kaart. Zijn derde gele kaart telt evenwel niet mee, waardoor een schorsing (bij vijf gele kaarten) verder weg is. Aangezien Pellè uit de laatste speelronde van vorig seizoen óók een gele kaart had meegenomen, staat hij dus nog niet op scherp.

Een pleister op de wonde voor de verliespartij, die tot stand kwam in de blessuretijd door een goal van Aurélien Joachim, was de meevaller nauwelijks.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen