Pechvogel Cerci zielsgelukkig met uitsluiting Parma

Reacties

Alessio Cerci kan zijn geluk niet op dat Torino volgend seizoen alsnóg de Europa League in gaat. Eigenlijk had Parma zich gekwalificeerd, maar de Italiaanse voetbalbond (FICG) ontnam de club het ticket omdat de ploeg uit de industriestad de financiële huishouding niet op orde heeft. Het beroep van Parma werd donderdag door het Italiaans Olympisch Comité (CONI) afgewezen.

Pechvogel Cerci zielsgelukkig met uitsluiting Parma

Cerci speelde een bijzonder ongelukkige rol bij het aanvankelijk naast een EL-startbewijs grijpen door Torino. Hij had op de laatste speeldag van het voorbije Serie A-seizoen zijn club ten koste van Parma direct naar Europees voetbal kunnen schieten. De 26-jarige aanvaller miste diep in de blessuretijd een penalty tegen zijn voormalige werkgever Fiorentina (2-2). Doordat Parma met 2-0 van Livorno won, spatte de droom voor Cerci en zijn teamgenoten uiteen. Dankzij de Italiaanse voetbalbond kan Torino, dat vorig seizoen nog op de zestiende plek eindigde, die droom toch nog verwezenlijken.

'Vandaag doorbreek ik de stilte, omdat mijn teleurstelling voorheen te groot was om in een paar regels te beschrijven', liet Cerci op Facebook weten. 'Ik weet niet of het lot bepaalde dat ik die penalty miste, maar als ik 'm had gemaakt zou dat het grootste geschenk aan de fans zijn geweest. Dit is echt een onverwachte meevaller. Het is prachtig. Ik dank jullie voor de gegeven steun. Ik hou van jullie', zo eindigde Cerci, die in de voorselectie van Italië zit, zijn bericht op het sociale medium.

De clubeigenaar van Parma is laaiend over de gang van zaken en besloot de club direct te koop aan te bieden.
De clubeigenaar van Parma is laaiend over de gang van zaken en besloot de club direct te koop aan te bieden.

Te koop
Overigens reageerde Parma-voorzitter Tommaso Ghirardi onthutst op het veto. Hij is absoluut niet te spreken over de gang van zaken, kondigde zijn afscheid uit het voetbal aan en besloot de club direct maar in de verkoop te doen. Parma zou 300.000 euro te weinig aan belasting hebben betaald. 'Ik ben hier nu zeven jaar en ik heb altijd alles netjes betaald. Tot 30 april hoorde ik niets van de UEFA, maar ik weet zeker dat wij aan de eisen hebben voldaan. Dit is de waarheid. Niemand kan dat ontkennen.'

Door de gang van zaken is Ghirardi woest. 'Ik ben klaar met voetbal. Ze hebben me uit het voetbal verdreven. Ik treed af als president van Parma. De club is nu te koop', zette hij zijn woorden kracht bij.

Overigens is er nog een wél een uitweg voor Parma. De club kan nog naar het Europese arbitragehof CAS stappen, maar als dat niet gebeurt of de club wordt daar nogmaals in het ongelijk gesteld dan zal Torino het EL-ticket overnemen.

Uitgebreide wedstrijdanalyses vind je op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.