Pechdag voor De Graafschap: 'We hebben het geprobeerd'

De Graafschap staat weer laatste in de Eredivisie. De Doetinchemmers treuren om de blessure bij Andrew Driver, vele gemiste kansen en de terugval na rust tegen SC Heerenveen (0-1).

'Er ging in de tweede helft veel meer mis', probeerde Jan Vreman voor de camera van FOX Sports een reden aan te wijzen voor het onherkenbare spel van zijn ploeg na rust. 'Uiteindelijk denk ik ook dat je veel minder gebracht hebt. Er lukte gewoon veel minder', constateerde de oefenmeester.

'Ik denk dat je echt wel ziet dat we heel goed beginnen. Maar op het moment dat je na rust uit de kleedkamer komt, lijkt het gewoon veel minder energiek. We komen er minder uit en gooien het op de lange bal', baalde Hidde Jurjus, die uiteindelijk werd verschalkt door Morten Thorsby. 'Dan valt hij wel ongelukkig. Doodzonde', aldus de keeper die zich niet bezighield met de mogelijke interesse van andere clubs.

Spierblessure
Andrew Driver viel vlak voor rust uit met een spierblessure. 'Dat Andrew de laatste weken op dreef was, heeft iedereen gezien', zei Vreman over het verlies van de Engelsman, wiens kwetsuur nog nader onderzocht moet worden voordat er een uitspraak kan worden gedaan over de duur van zijn afwezigheid.

Na afloop ging het ook veelvuldig over een fase vlak voor rust, waarvan Vreman de beelden nog eens goed bekeek. Maar volgens de trainer was er geen discussie mogelijk over het moment dat Cas Peters de bal van dichtbij tegen de arm van Joost van Aken aan knalde. 'Strafschop.'

Vreman vindt zijn elftal nu weer terug op de laatste plaats, maar beseft dat je in de situatie waarin het opgeleefde De Graafschap zich nu bevindt tegen een domper aan kunt lopen. 'Ik denk dat we het vandaag goed geprobeerd hebben. Ik had echt niet de illusie dat we alle wedstrijden gingen winnen.'