PEC Zwolle vreest vertrek gewilde Necid in winterstop

Reacties

Technisch directeur Gerard Nijkamp geeft zijn club PEC Zwolle vijftig procent kans op het behoud van spits Tomás Necid na de winterstop.

PEC Zwolle vreest vertrek gewilde Necid in winterstop

De Tsjech, die afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1) zijn zesde en zevende competitiegoal van dit seizoen maakte, is nog altijd eigendom van CSKA Moskou. De Russische topclub hoopt Necid in januari, een half jaar voor het eind van zijn contract, nog te kunnen verkopen. Voor PEC resteert dan slechts een contractueel afgesproken percentage van de transfersom.

'Maar we hopen echt dat Tomás blijft, want hij doet het geweldig', aldus Nijkamp. 'We doen wat we kunnen om dat voor elkaar te krijgen. Wij praten niet rechtstreeks met CSKA, maar met Tomás en zijn zaakwaarnemer. Daarbij spiegelen we Necid voor dat het ook voor hemzelf het beste zou zijn als hij hier het seizoen afmaakt en probeert topscorer in Nederland te worden. Hij heeft het goed naar zijn zin en ik weet dat hij absoluut niet blindelings voor het geld zal kiezen, maar als je alle geruchten over andere belangstelling hoort, denk ik dat het moeilijk wordt hem hier te houden.'

Manager Steve McClaren van Derby County, de koploper in het Championship, zat zondag op de tribune van het IJsseldelta Stadion tijdens het duel met ADO. De ex-trainer van onder meer FC Twente was volgens Engelse media gekomen om Necid te bekijken. Ook scouts van Newcastle United en Southampton waren aanwezig in Zwolle. 'Maar of zij er voor Tomás waren, durf ik niet te zeggen', aldus Nijkamp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.